Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

- Danas mo imali težak dan, kada je nabavka vakcina u pitanju. To postaje gotovo nemoguća misija - izjavio je predsednik odgovarajući na pitanje novinara.

Rekao je da država radi sva što može po tom pitanju i da su i premijerka i on imali niz razgovora sa proizvođačima.

- Nama će vakcina protiv korona virusa biti potrebna narednih nekoliko godina, pre nego što se pronađe lek. Mi moramo i infrastrukturni deo da završimo, da napravimo fabriku koja kod nas može da je proizvodi. Naučio sam da solidarnost postoji, ali svi brinu najpre o sebi "kada doteraju cara do duvara" - dodao je predsednik Srbije.

Podsetio je da "Fajzer" svima smanjio isporuku na pola, pa tako i Srbiji i dodao da se u Evropi prekida imunizacija u nekim zemljama upravo zbog toga.

Ponovio je da preko Poljske treba da stigne 800. 000 vakcina AstraZeneke, kao i da razgovara se direktno i sa Džonson i Džonson kompanijom i sa Modernom, koja bi se očekivala na jesen kada će uslediti drugi kriug vakcinacije, koji je veoma značajan, jer će i tada to biti spas za nastavak života.

Podsećamo, u poslednja 24 sata u Srbiji na korona virus testirano je 10,638 osoba, od kojih je pozitivno 1,709 , dok je, nažalost, 19 osoba preminulo.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima je 166 pacijenata.

Pročitajte još: