Dušan Teodorović
Youtube Printscreen
Dušan Teodorović

Youtube Printscreen

Dušan Teodorović, Foto: Youtube Printscreen

 

* Akademik Dušan Teodorović svojevremeno je dobio otkaz na Saobraćajnom fakultetu

* Nakon tri godine bespravno je vraćen na posao

* Vršeno je partijsko zapošljavanje i ukidali kaznene mere, vraćali ljude u društveno-politički sistem

Akademik Dušan Teodorović svojevremeno je dobio otkaz na Saobraćajnom fakultetu, jer je pet dana zaredom boravio u Americi, a da odsustvo nije prijavio nadređenima. On je posle tri godine naknadno vraćen na posao, i to mimo konkursa, otkriva student Aleksandar Jakšić!

Prema Jakšićevim rečima, Teodorović je s fakulteta izbačen 1999. godine.

Bez konkursa

- On je 31. maja 1999. dobio rešenje o prestanku radnog odnosa zbog izostajanja sa posla. Uvidom u evidenciju zaposlenih, akademik je izostao s posla više od pet dana uzastopno i dekan mu je dao otkaz. Akademik 2003. godine šalje zahtev za zasnivanje novog radnog odnosa, navodeći da je otpušten nezavisno od njegove volje - ističe Jakšić.

 REŠENJE O TEODOROVIĆEVOM OTKAZU

Prinstcreen

REŠENJE O TEODOROVIĆEVOM OTKAZU , Foto: Prinstcreen

 

Dodaje da je nakon toga dekan poslao dopis tadašnjem ministru prosvete Gaši Kneževiću u kome je naveo da je Teodorović 27. aprila 1999. svojevoljno napustio fakultet i sa porodicom otputovao u SAD, a da prethodno nije podneo zahtev za odsustvo po bilo kom osnovu, niti obavestio dekana o svojim namerama, iako je 26. aprila viđen u službi fakulteta.

- Dekan je tražio od ministra mišljenje da li je u obavezi da vrati Teodorovića na posao. Pomoćnik ministra Srbijanka Turajlić šalje dopis u kome piše da ukoliko je akademik zahtev za zasnivanje radnog odnosa podneo u zakonom propisanom roku, fakultet je u obavezi da pristupi u skladu s vladavinom zakona i zasnuje njegov radni odnos. On se vraća na fakultet po sili zakona, bez ikakvog konkursa - naveo je Jakšić.

 

Šteta za Univerzitet

Politički analitičar Zoran Spasić kaže da je i ova odluka manir režima DOS, koji se krio iza lažne demokratije, kršeći pravila u svim segmentima društva, a naročito na Univerzitetu.

Ukrao kola hitne pomoći, pa krenuo da gazi! Neviđeni haos na ulicama, mnogo povređenih! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/T.Đ DATUM I VREME: 22.10.2019. 13:55 - 22.10.2019. 14:08 Nezapmćena pometnja u norveškoj prestonici. Oslo, Foto: screenshoot/Facebook Nekoliko osoba je povređeno kada je jedna neimenovana osoba ukrala vozilo hitne pomoći i gazila ljude na ulici u Oslu. Policajci su ispalili pucnjeve u ambulantu, ranili i uhapsili muškarca koji u pucnjavi nije kritično povređen.

 

- Vršili su partijsko zapošljavanje i ukidali kaznene mere, vraćali ljude u društveno-politički sistem. Teodorović je više puta pokazao da nema akademsku ni elementarnu kulturu prema svojim sagovornicima na javnoj sceni, čime nanosi štetu državi i Univerzitetu. To je čovek koji najmanje ima prava da govori o akademskoj čestitosti, znanju i moralu, zbog svoje prošlosti i antidemokratskih izjava - podvlači Spasić.

Teodorović juče nije želeo da govori o ovoj temi.

BONUS VIDEO: Prikaz oklopnih vozila - "Sloboda 2019"