Nedeljko Trifunović
Tanjug/ Dimitrije Goll
Nedeljko Trifunović

Tanjug/ Dimitrije Goll

Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

-Narednih dana će biti promenljivo vreme. Do sredine jula neće biti tropskih vrućina, već relativno česta pojava pljuskova i grmljavina, a temperatura između 25 i 30 stepeni, otkrio je za Alo.rs Nedeljko Todorović.

Ovaj meteorolog je objasnio da će pod uticajem ciklona biti dosta pljuskova popodne, uveče i noću. Reč je o lokalnim oblacima koji nose veliku količina padavina, a može da bude grada i olujnog vetra, i to sve tokom oba meseca leta, jula i avgusta. Kako kaže, samo je pitanje koliko će ove nepogode biti česte.

Pročitajte:

Kako je precizirao, preko Mađarske i Austrije dolazi nam svežiji vazduh, koji donosi oblačnost, a lokalno i velike količine padavina.

-Naglašavam da su ove padavine uglavnom lokalnog karaktera, i da će biti jake. Ljudi ne treba da se plaše, ali treba da se sklone u čvrste objekte i prate informacije, koje ih upozoravaju na ono što dolazi, rekao je Nedeljko Todorović.

Govoreći o prognozi za leto u Srbiji, on je naveo da su za vikend u svim delovima moguće lokalne nepogode, koje bi se zadržale do utorka.

-Imaćemo tipično leto, biće i toplih dana, ali i povremenih osveženja, sve ono što je karakteristično za jun, jul, avgust, zaključio je Nedeljko Todorović.

Preporučujemo: