Vremenska prognoza
Alo.rs/ Ilustracija
Vremenska prognoza

Alo.rs/ Ilustracija

Vremenska prognoza, Foto: Alo.rs/ Ilustracija

Meteorolog RHMZ-a Slobodan Sovilj objasnio je za Alo.rs kakve nas vremenske prilike očekuju u narednih nedelju dana, kao i kakva nam se zima sprema.

- Danas imamo jedno naoblačenje sa kišom koje je već zahvatilo zapadne delove Srbije i do kraja dana ovo naoblačenje če se proširiti na celu zemlju. Najviše padavina će biti večeras i u toku noći, uključujući područje i Srbije i Beograda. Na tim područjima se očekuje da će pasti između 10 i 20 litara kiše po metru kvadratnom, a lokalno i više - rekao je Sovilj.

Što se tiče sutrašnjeg dana, te padavine bi prvo prestale na severozapadu Srbije, u toku pre podneva u celoj Vojvodini, pa na zapadu Srbije, pa onda popodne i u ostalim krajevima.

- Nakon toga, petak, subota i nedelja će biti pretežno sunčani, međutim sa hladnim jutrima, minimalnim temperaturama vazduha, a u većini mesta biće oko 10 stepeni i maksimalnim temperaturama oko 20 stepeni. To je i dalje hladnija varijanta vremena u odnosu na period.

Prognoza

RHMZ

Prognoza, Foto: RHMZ

Polovina naredne nedelje definitivno će biti promenljiva, opet sa čestom pojavom kiše i pljuskova.

- Za sada nema naznaka neko jačeg ili značajnog zahlađenja od ovoga, tako da bi se te temperature zadržale oko 20 stepeni, ali uz povremenu kišu i pljuskove. Najviše padavina će biti u ponedeljak i utorak, 12. i 13. oktobra, a onda bi se iste razredile sredinom sedmice - rekao je meteorolog Sovilj.

Dugoročna prognoza

- Nema naznaka nekog ozbiljnihjeg zahlađenja, nema ni naznake snega, pogotovo ne u brdskim i nižim predelima. Ostaćemo na hladnijoj varijanti vremena, a nema ni naznaka temperatura koje bi ponovo bile iznad 25 stepeni. Međutim, ne bi bilo iznenađenje da bude nekoliko takvih dana u poslednje dve nedelje oktobra, što se često dešava u ovom periodu - rekao je za kraj meteorolog RHMZ.

Pročitajte još: