Vremenska prognoza
Alo.rs/ Ilustracija
Vremenska prognoza

Alo.rs/ Ilustracija

Vremenska prognoza, Foto: Alo.rs/ Ilustracija

U Srbiji u četvrtak ujutro maglovito, naročito u dolinama i koltlinama. Tokom dana umereno oblačno. U toku večeri u severnim, a u toku noći i u ostalim predelima Srbije naoblačenje sa slabom kišom. Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar, tokom dana u skretanju na severozapadni. Minimalna temperatura od 6 do 11°C, maksimalna dnevna od 15 do 19°C.

Koje vam je omiljeno godišnje doba?

 

U petak sa severa razvedravanje, još tokom jutra i prepodneva u južnim i centralnim predelima sa kišom. U toku večeri u severnim, a u subotu i u ostalim predelima naoblačenje sa kišom, u subotu i uz pojačan severozapadni vetar. U nedelju razvedravanje. Početkom sledeće sedmice biće suvo. Maksimalna temperatura u narednom periodu u većem delu Srbije biće oko 15°C.

U Beogradu u petak promenljivo oblačno. U subotu oblačno sa kišom, uz pojačan severozapadni vetar. U nedelju razvedravanje. Početkom sledeće sedmice biće suvo. Maksimalna temperatura u narednom periodu biće uglavnom oko 15°C.

Prema rečima meteorologa Marka Čubrila, danas do kasno posle podne biće suvo i relativno toplo, dok se uveče na severu i istoku očekuje naoblačenje uz prolaznu kišu i pojačan severozapadni vetar.

U petak suvo i malo svežije, a za vikend na severu, istoku i severoistoku još jedno prolazno naoblačenje, slaba kiša ponegde i dalje zahlađenje tako da će se maksimumi u nedelju kretati od 8 do 14°C.

Početkom novembra suvo i malo toplije uz hladne noći, a posle 05. novembra stoji signal za moguće konkretnije zahlađenje, ali još ima suviše varijabili da bi se govorilo o detaljima tog mogućeg zahlađenja.

Svakako deluje da novembar u najmanju ruku donosi prosečno, novembarsko vreme.

Pročitajte još: