Za vikend u Srbiji promenljivo, ali se tokom sledeće nedelje odjednom sve menja: Naš poznati meteorolog otkriva šta se to sprema početkom novembra

Danas na istoku vetrovito i prohladno uz slabu kišu, na zapadu sunčano i toplije, dok nedelja donosi hladno jutro, posebno na istoku

Vremenska prognoza
Vremenska prognoza, Foto: Alo.rs/ Ilustracija

Prema rečima meteorologa Marka Čubrila, na severu, severoistoku i ponegde središnim predelima donosi današnji dan će biti promenljivo oblačan i prohaldan ponegde uz slabu kišu i to uglavnom u prvom delu dana. Nad ostalim predelima sunčano i toplije. Dnevni maksimum od oko 0 na severoistoku do oko 17 na jugozapadu regiona. Vetar će, na predelima gde će biti oblačno, biti pojačan severozapadni, ali će do uveče oslabiti.

Noć ka nedelji donosi razvedravanje i nad severnim i istočnim predelima će biti uslova za pojavu prizemnog mraza, dok bi granica mraza na oko 2 metara visine trebalo biti iznad 600mnv. Nad ostalim delom regiona uglavnom bez mraza.

Da li više volite da odete na zimovanje ili letovanje?

U nedelju više sunca uz suvo vreme i dnevni maksimum od 13 na istoku do oko 8 na zapadu regiona.

Prvi deo sledeće nedelje donosi suvo relatiovno toplo vreme za početak novembra, posebno u utorak kada bi dnevni maksimumi ponegde išli i do oko 20 stepeni Celzijusa. Vetar će biti slab, južnih, smerova.

U drugom delu naredne nedelje jezgro anticiklona bi se trebalo izmestiti malo ka središnjoj Evropi što bi ka našem delu kontinenta poslalo suv i malo hladniji vazduh te bi u drugom delu nedelje i prema sledećem vikendu uz suvo vreme bilo hladnije sa temperaturama oko proseka.

Jutarnji minimumi od -2 do 5, ponegde uz maglu i oko -4 stepena Celzijusa, dok bi dnevni maksimumi trebalo biti u intervalu od 7 do 13 stepeni Celzijusa, a u mestima gde se magla duže zadrži oko 5 stepeni Celzijusa.

Prema sredini meseca, trenutno svi relevatni modeli trenduju ka izmeštanju jezgra anticiklona ka Velikoj Britaniji, što bi ka našem delu Evrope moglo poslati dosta hladan vazduh uz prvo, jače, zahlađenje i mogućnost snežnih padavina.

Taj period je jako daleko i tek će se videti šta će sinoptika pokazivati u narednim danima, za sada je signal dosta jak. Naredni dani donose promenljiv vikend, vrlo topao prvi deo sledeće nedelje i suvo, postepeno zahlađenje u njenom drugom delu.

Povezane vesti

  • Korisnik: Nes
    31/10/2020 - 12:28
    Nema blage veze , oni ne znaju prognozu za 5 sati unapred , a kamoli za 5 dana.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA