Vremenska prognoza
Alo.rs/ Ilustracija
Vremenska prognoza

Alo.rs/ Ilustracija

Vremenska prognoza, Foto: Alo.rs/ Ilustracija

U Srbiji danas oblačno, tmurno, prohladno i suvo, u Vojvodini i sa maglom, dok se na jugu i jugoistoku očekuju sunčani intervali. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od -2 do 4 stepeni Celzijusa, maksimalna dnevna od 6 do 10 stepeni Celzijusa.

U Beogradu danas oblačno, tmurno, prohladno i suvo. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura 1, maksimalna dnevna 7 stepeni Celzijusa.

U većem delu Srbije u sredu tmurno i prohladno, na podrčju Vojvodine i maglovito, dok se na jugu i jugoistoku očekuje sunčano. Maksimalna temperatura od 6 do 10 stepeni Celzijusa, u predelima sa maglom i tmurnim vremenom hladnije. U četvrtak i petak u večem delu Srbije pretežno sunčano i toplije, dok se na severu i istoku Srbije očekuje tmurno, u Vojvodini i u Negotinskoj Krajini i maglovito. Maksimalna temperatura od 8 do 14 stepeni Celzijusa, u predelima sa maglom hladnije. Za vikend promenljivo oblačno, a u nedelju krajem dana i tokom noći jače naoblačenje sa kišom.

Preporučujemo:

U Beogradu u sredu tmurno i prohladno. U četvrtak i petak nakon tmurnog i maglovitog jutra, tokom dana više sunčanih intervala. Maksimalna temperatura do vieknda od 7 do 9 stepeni Celzijusa. Za vikend promenljivo oblačno i toplije. Maksimalna temperatura do 13 stepeni Celzijusa. U nedelju krajem dana i tokom noći jače naoblačenje sa kišom.

Detaljna vremenska prognoza za naredni period

Premeštanje slabog hladnog fronta severnije od nas je danas malo uzburkalno atosferu tako da je pojava magle uz njeno duže zadržavanje ređa i to posebno na severu regiona.

Sa stabilnom atmosferom već od sutra, a posebno od srede u nizijama i kotlinama dugotrajno, često i celodnevno zadržavanje magle. Vetar će sutra biti slab severni, a zatim slab istočni. Na planianma i u predelima iznad iznersnog sloja, kao i na Jadranu sunčano i toplo.

Jutra hladna uz uglanvnom slab do umeren mraz, a tokom dana u predelima bez magle do 5 do 10, a u maglovitim predelima uglavnom između -1 i 4 tokom celog dana. Na primorju ponegde i do oko 17 stepeni Celzijusa.

Oko petka će se ka nama početi premeštati ciklon iz zapadnog Mediterana koji će nam za vikend, a posebno od subote uveče doneti jačanje vetra, razbijanje magle, a samim tim i inversnog sloja. Na planianama će malo zahladiti, a u oblastima gde se magla raziđe će naglo otopliti. Naoblačenje će u subotu prvo zahvatiti Jadran i jugozapad regiona, a u subotu će se proširiti na zapadne predele i ponegde nad središnje donoseći kišu, ali se konkretne padavine očekuju samo duž Jadrana i i njegovom zaleđu.

U košavskom području uglavnom suvo, ali vetrovito, dok će se tmurno i hladno iz sipeću rosulju zadržati nad krajnjim istokom Srbije (Timočka i Negotinska krajna). Osim košave koje će u subotu uveče i u nedelju biti jaka i vrlo jaka, duž Jadrana, posebno južnog i središnjeg treba očekivati jak i olujan jugo, koji će slabiti u ponedeljak naredne nedelje.

Početak decembra verovatno donosi suvo i prohladno, ali malo toplije vreme od proseka uz maksimume od 6 do 12 stepeni Celzijusa. Oko 06. decembra modeli daju određene signale za pogoršanje koje bi moglo doneti i zahlađenje, ali to je jako dalek period. Narednih dana nizije se moraju pripremiti za sve dužu maglu i niske oblake dok će na planinama i na jugu regiona biti dosta sunca.

Pročitajte još: