Šetnja, Beograd, proleće
Alo!/Vladimir Marković
Šetnja, Beograd, proleće

Alo!/Vladimir Marković

Foto: Alo!/Vladimir Marković

Prema najavama od danas u Srbiju stiže pravo letnje vreme, bez pljuskova. Danas će biti pretežno sunčano i toplije, sa najvišom temperaturom od 27 do 30 stepeni.

Jutro po kotlinama zapadne i južne Srbije maglovito, na istoku i severoistoku oblačno i uglavnom suvo. .Vetar slab promenljivog pravca. Jutarnja temperatura od 15 do 19, najviša dnevna od 27 do 30 stepeni.

- Još je danas moguća pojava lokalnih pljuskova, najverovatnije bez opasnosti od nepogoda. Od sutra uticaj anticiklona uz strujanje toplog vazduha iz Afrike - najavio je juče na svom Fejsbuk profilu profesor geografije iz Novog Sad i zaljubljenik u meteorologiju Marko Čubrilo.

- Nema potrebe za panikom, u pitanju je normalan letnji, topao talas, uz maksimume uglavnom do 33 stepena, a ponegde, i to najčešće na jugu regiona i do 36 stepeni - objasnio je Čubrilo, uz napomenu da nas od noći između srede i četvrtka očekuje naoblačenje i malo zahlađenje.

Da je pred nama jedan od najtoplijih delova leta svedoči i prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Temperatura u Beogradu, barem do naredne subote, neće u najtoplijem delu dana padati ispod 30 stepeni, a u sredu će živa u termometru otići i do 35. podeoka.

- U sredu i četvrtak u Srbiji veoma toplo. Maksimalna temperatura u većini mesta od 33 do 35 stepeni, kao i narednih sedam dana - stoji u najavi RHMZ.

Pročitajte još: