Vremenska prognoza
Alo.rs/ Ilustracija
Vremenska prognoza, Foto: Alo.rs/ Ilustracija

U Srbiji ujutru i pre podne pretežno oblačno, na severu i zapadu suvo, u ostalim krajevima još ponegde sa slabim padavinama. Posle podne razvedravanje sa zapada.

Vetar slab i umeren, na istoku jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 3, najviša dnevna od 8 na jugoistoku do 13 stepeni na zapadu.

U petak oblačno i suvo, na jugu i istoku sa periodima sunčanog vremena.

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, na jugu Banata povremeno i jak. Najniža temperatura od -3 do 4, najviša dnevna od 5 na istoku do 12 stepeni na zapadu i u centralnoj Srbiji.

U subotu iznad većeg dela zemlje preovlađivaće sunčano, samo na severu i zapadu umereno oblačno i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, posle podne na severu zemlje u skretanju na zapadni i jugozapadni.

Najniža temperatura od -1 do 4, najviša dnevna od 7 na istoku do 14 stepeni na zapadu i u centralnoj Srbiji.

Prognoza vremena za narednih pet dana: U toku prognostičkog perioda malo do umereno i oblačno i suvo, sa periodima sunčanog vremena. Dnevna temperatura biće iznad prosečnih vrednosti za treću dekadu februara.

Meteorolog Marko Čubrilo napisao je na svojoj Facebook stranici da će od danas pa sve do pred sam kraj meseca će biti pretežno sunčano i sve toplije. Jedino će na krajnjem istoku Srbije u subotu biti malo hladnije. Vetar će još u četvrtak biti umeren zapadni, ali će tokom dana oslabiti i prestati.

Slabe padavine se mogu očekivati još možda sutra ponegde na planinskim jugu srbije i severu Crne Gore, a zatim do kraja meseca će najverovatnije biti suvo.

Jutarnji minimum od -1 do 4, na planinama i ponegde uz maglu. Dnevni maksimum prvo od 6 do 12, a od nedelje od 9 do 18, ponegde i oko 20 stepeni Celzijusa. Vetar će od petka uglavnom biti slab. Od četvrtka, a posebno od nedelje stiže pravo proleće.

Meteorolog Nedeljko Todorović za TV Vesti kaže da se lagano opraštamo od hladnih dana, kao i da nas uskoro očekuju i temperature do 20 stepeni. Todorović je najavio i da će ponovni pad temperatura biti krajem februara i početkom marta.

- Negde krajem sedmice, subota i nedelja, maksimalna temperatura u nekim mestima dostigla bi i 15 stepeni. Bilo bi uglavnom suvo. Danas će biti još malo kiše i kratkotrajan sneg, ali to je vrlo malo, tako da se opraštamo od ovih hladnih dana - govori Todorović i dodaje:

Najzanimljivije je što bi početkom naredne nedelje usledio dalji porast temperatura, tako da bi negde oko 25. februara one maksimalne vrednosti bile oko 15 do 20 stepeni. Krajem februara i početkom marta očekuje se opet pad temperature, ali se ne bi ponovio ovako veliki pad kao što smo imali protekih dana - dodao je Todorović.

BONUS VIDEO

Pročitajte još: