UVEK UZ SVOJ NAROD Vojska Srbije u akciji!

Zadatak odlično obavljen.

Lazar 3, vojska srbije, Druga brigada
Lazar 3, vojska srbije, Druga brigada, Foto: Ministarstvo odbrane

Deo jedinica Vojske Srbije angažovanih na pružanju pomoći ugroženom stanovništvu u otklanjanju posledica poplava u opštini Blace izvršio je sve svoje zadatke i danas se vraća u kasarne, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Prema rečima komandanta 310. inženjerijskog bataljona Treće brigade kopnene vojske, potpukovnika Borka Bućkovića, pripadnici VS još jednom su potvrdili spremnost da se u kratkom roku angažuju kad god i gde god je pomoć građanima potrebna.

- Pripadnici 310. inženjerijskog bataljona na teritoriji opštine Blace bili su angažovani na izvođenju radova na rekonstrukciji puteva, uređenju rečnih korita, bedema i odvodnih kanala, kao i na sanaciji štete na privatnim posedima i zaključno sa današnjim danom sve svoje zadatke su izvršili. Inžinjerijske radne grupe učinile su sve da se na teritoriji opštine život normalizuje - rekao je Bućković.

Vojska Srbije
Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

On je naveo da je u selu Popova očišćeno i produbljeno korito reke duž putne komunikacije u dužini od 400 metara, čime je reka vraćena u korito i nalazi se ispod nivoa puta.

Takođe, pripadnici 310. inženjerijskog bataljona popravili su oštećene deonice puta u dužini od 850 metara u rejonu sela, izgradili i rekonstruisali bedem oko reke u dužini od 70 metara i izradili prilaz seoskim domaćinstvima na četiri lokacije.

Vojska Srbije
Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

Meštani sela zahvalni su Vojsci Srbije za koju kažu da znaju da je uvek tu za njih i da u nju veruju, navodi se u saopštenju.

- Zahvalni smo im na svemu što su učinili do sada za nas, jer su poplave za sobom ostavile mnogo problema i da nije bilo vojske sve bi ovo trajalo mnogo duže. Oni su među prvima pritekli u pomoć - rekao je jedan od meštana Ivica Smiljković.

Vojska Srbije
Vojska Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane

Angažovanje pripadnika 310. inžinjerijskog bataljona na teritoriji opštine Blace počelo je 29. juna posle vremenskih nepogoda koje su zadesile pojedina područja u Srbiji.

Pripadnici Vojske Srbije su među prvima pružili pomoć ugroženom stanovništvu u Arilju, Blacu, Ivanjici, Prokuplju, Kruševcu, Kraljevu, Trsteniku, Gornjem Milanovcu i Malom Zvorniku, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi