Vojislav Šešelj
Alo!/ Dejan Briza
Vojislav Šešelj, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj poslužio je očigledno kao inspiracija mnogim umetnicima. Naime, Šešelj se pojavljivao u crtaću koji su obožavala deca u Jugoslaviji devedesetih godina prošlog veka.

Ako je sudeći prema ljudima sa društvenih mreža Šešelj je imao zapaženu rolu u popularnom crtanom filmu "Poručnik Draguljče", a ta fotografija brzo je postala hit na svim društvenim mrežama.

Jedan od junaka pomenutog crtanog filma, prema rečima mnogih korisnika društvene mreže Tviter, neodoljivo podseća na lidera radikala.

Obučen u zeleno odelo, sa naočarima i kapom na glavi junak iz "Draguljčeta" i ne bi na prvu podsećao na Šešelja, sve dok se ne pogleda u njegov nos, tada je poređenje sa vojvodom sasvim na mestu.

Ipak tu nije kraj! Lider radikala završio je i u američkom crtanom naučnofantastičnom serijalu.

Lik koji neodoljivo podseća na Šešelja pojavljuje se u crtanom serijalu "Rik i Morti"!

"Šešelj" se pojavljuje kao jedan od sporednih likova u trećoj epizodi druge sezone, kada glavni junaci završavaju na planeti koju je zaposeo "um roja", i svim stanovnicima oduzeo sposobnost samostalnog rasuđivanja.

Šešelj u crtaću, Foto: Printscreen

Da sve bude zanimljivije, crtani lik ne samo što liči na Šešelja, nego ima i potpuno isti stajling, karakterističan za Voju vojvodu, prepoznatljivog po košulji kratkih rukava i kravati.

 

 

 

Komentari (1)

diferencijal

04.01.2019 13:08

ovo je pukovnik mircevski sa vma