Voditeljka
Printscreen/Instagram

Predivna pesma i odlična interpretacija moje voljene. To je moja kuma Biljana, možda posle ovoliko godina ličimo jedna na drugu. To nije neobično.

Ovo je na svom Instagram profilu napisala voditeljka Dnevnika 2 Ivona Pantelić i uz komentar okačila snimak star više od 30 godina. Ivonu je potvrdila ko se nalazi na snimku i o čemu se tačno radi, a ona se odmah pohvalila da je devojka koja recituje tada imala 16 godina i da je to njena kuma Biljana Popović, donedavno državni sekretar MUP-a Srbije.

Biljana Popović i Ivona Pantelić

Printscreen/Instagram

Biljana Popović i Ivona Pantelić, Foto: Printscreen/Instagram

- To je bilo u živom programu RTS pre 32 godine. Biljana je recitovala poznate stihove Desanke Maksimović. Ona je obožavala Biljanu jer je kao devojčurak znala napamet i recitovala isključivo Desankine pesme. Znala ih je sve napamet i dan danas ih rado recituje. Biljana je bila u njenom čuvenom Karavanu i sa Desankom je često gostovala na RTS, najviše u emisiji pokojnog Baneta Vukašinovića. Takmičila se i bila potpuno posvećena kazivanju – kaže Ivona Pantelić.

Poznata voditeljka dodaje da Biljana Popović i dalje čuva ovu strast i da i danas recituje poeziju prijateljima.

- Događa se, da na nekim našim proslavama, uzme mikrofon i svi pomisle da će zapevati, a ona šokira ljude. Osećanja sa kojima govori stihove ostavljaju sve bez daha i dugo se te večeri pamte. Inače, Biljani je RTS po svemu sudeći bio suđen. Nakon završetka srednje škole tu je počela i da radi, uveliko je poznavala sve kolege. Nekada gost na RTS, a onda domaćin, počela je kao voditelj i novinar, a vrlo brzo je postala i urednik u Dnevniku – ispričala je Ivona Pantelić.

Pročitajte još: