OŠTEĆEN MOST KOD KRALJEVA "Voda je bila visoka tri metra, talasi i udari nikada jači i stubovi nisu izdržali"

Most preko Zapadne Morave na lokalnom putu Grdica-Oplanići kod Kraljeva tokom nekoliko decenija od kako se koristi, izdržao je čak nekoliko katastrofalnih poplava i desetine manjih, bujice i snažne udare moravskih talasa.

Most kod Kraljeva, smeće zagađena reka otpad reka
Smeće i balvani urušili noseće stubove, Foto: Rina

Opstajao je sve do pre par dana, jer poslednje velike kiše most nije izdražao.

Nekoliko desetina tona najrazličitijeg otpada i balvani prečnika i do 70 centimetara srušili su jedan od nosećih stubova dok je drugi betonski stub pretrpeo velika oštećenja.

- Voda je bila i do tri metra, talasi i udari nikada jači i stubovi nisu izdržali. Ogromni trupci, granje i svakojaki odpad, počev od građevinskog materijala, raznih drvenih i metalnih konstrukcija i mnogo čega još bili su kobni za noseće stubove. Smeće se gomilalo mesecima, niko ga nije otklanjao i do ovoga je moralo da dođe. Građevinske mašine su stigle prekasno da most oslobode ogromnog tereta i pritiska i sad bez velikih radova i ulaganja nema rešenja - kažu meštani Grdice.

Most kod Kraljeva, smeće zagađena reka otpad reka
Preko mosta zabranjen je saobracaj , Foto: Rina

Saobraćajna inspekcija je zabranila upotrebu mosta ali automobili redovno prelaze sa jedne strane na drugu bez obzira na zabranu.Samo retki vozači koriste zaobilazne puteve, ili one obližnje preko Popovića ili Sirče.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi