REBIĆ SE POJAVIO U DNEVNIKU Direktor policije otkrio ko stoji iza demonstracija ispred Skupštine: Imamo imena

Vladimir Rebić kaže da je bilans sinoćnjih protesta i nereda u Beogradu "izuzetno ozbiljan" što se tiče policije.

Vladimir Rebić
Vladimir Rebić, Foto: Printscreen

Direktor policije Vladimir Rebić kaže za RTS da je policija tokom sinoćnjih proteska "krajnje uzdržano reagovala", te da je oko 23.00 upotrebila hemijska sredstva. Povređeno je najmanje 43 policajaca. Uhapšene 23 osobe zbog nereda, kaže Rebić. Zapaljeno pet policijskih vozila, a povređena su i tri konja.

Vladimir Rebić kaže da je bilans sinoćnjih protesta i nereda u Beogradu "izuzetno ozbiljan" što se tiče policije.

"Imali smo 43 povređena policijska službenika, verovatno je broj značajno veći jer se oni sa lakšim povredama nisu javljali. Imamo podatak o poređenih 17 demonstranata", rekao je Rebić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Privedena su 23 huligana, kaže Rebić navodeći da je među njimae i Damnjan Knežević, koji se može označiti kao organizator upada u Skupštinu. Dodaje da je i bivši član Dveri Srđan Nogo takođe označen kao organizator upada.

Damnjan Knežević u javnosti je poznat kao organizator narodnih patrola protiv migranata.

Policija će, kaže, izvršiti analizu i utvrditi ko je odgovoran za organizaciju protesta dok odgovornost za napad na policiju i upad u Skupštinu jeste na Kneževiću i Nogu.

Jedna osoba uhapšen je zbog paljenja policijskog vozila.

"Ne možemo da dozvolimo da samo 23 lica bude odgovorno, moraju i drugi", rekao je Rebić.

"Policija uzdržano reagovala"

Direktor policije kaže da je izuzetno iznenađen sinoćnjim događajima. "Nismo očekivali da u jednom demokratskom društvu neko kamenicama ugrožava život policijaca koja je do sad tokom korone pomagala građanima", navodi Rebić.

Prema njegovim rečima, okupljanje je krenulo spontano, a kako se povećavala agresija okupljenih, povećavao se i broj policajaca.

U jednom trenutku na terenu je, kaže, bilo oko 200 policijskih službenika.

"Mislim da je policija dugo bila uzdržana do krajnjih mera, upotrebili smi fizičku snagu tek kad je ona bila upotrebljena prema nama, krajnje uzdržano smo postupali, hemijska sredstva smo upotrebili tek oko 11 sati, na kraju je i konjica morala da interveniše. Ipak smo uspeli da ih sve rasteramo, videćemo na osnovu video-zapisa sa kamera da identifikujemo sve koji su činili nasilje na beogradskim ulicama", napominje Rebić.

Prema njegovim rečima, zapaljeno je pet policijskih vozila, a povređena su i tri konja.

Policija je, ističe direktor policije, ipak uspela da uspostavi javni red i mir za nekoliko sati.

"Policija je tu da zaštiti državnu imovinu ali i život i zdravlje ljudi. Ponosan sam na ljude koji su radili sinoć", rekao je direktor policije.

Nereda je bilo i ispred Radio-televizije Srbije. Rebić poručuje da su zaposleni u RTS-u bili bezbedni a biće i ubuduće.

"Svi ljudi u Republici Srbiji biće bezbedni", rekao je direktor policije poručujući da "šačici huligana neće poći za rukom ono što su naumili".

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Miroslav
  08/07/2020 - 12:37
  Organizator mora da je brat od strica ovom kneževiću iz CG isti su samo ih pare interesuju okrenuli leđa Vučiću a kad šalje pare ok je eee.
 • Korisnik: Zeljko bokser
  08/07/2020 - 10:28
  E sad ih jebite do kraja pa huligani bre u zatvor i da ih tamo jebu robijasi. Oni stari.da se nauce ponasanju. E sto nije goli otok. Kako bi bili mirni.
 • Korisnik: Aca
  08/07/2020 - 10:19
  Demonstracije su opravdane nasilje ne. Sve koji su palili i lomili treba osuditi na duzi vremenski period. Takodje, policajci koji besomucno palicama tuku ljude koji sede na klupi treba otpustiti i osuditi na zatvor
 • Korisnik: Djoda
  08/07/2020 - 09:48
  Steta za konje.
 • Korisnik: Aćim
  08/07/2020 - 09:10
  Mesecima su nasilno demonstrirali bez kazni. I bili su sve nasilniji. Zasto nisu i ranije nasilnici kaznjavani?
  • slava @Aćim
   08/07/2020 - 09:42
   tacno. ovo zlo treba preseci...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi