Skupština
Alo!/Ana Paunković
Skupština

Alo!/Ana Paunković

Skupština, Foto: Alo!/Ana Paunković

Njen zadatak biće, kako kaže Goran Filipović iz Beogradske grupe roditelja, koji je ujedno član novog tela, da po nalogu suda pribavi dokumentaciju i dokaze na osnovu predmeta koje je sud pokrenuo, a kod kojih roditelji sumnjaju da su im deca nestala, odnosno ukradena iz porodilišta.

Komisija se sastoji iz predstavnika ministarstava pravde, zdravlja, za rad i zapošljavanje, za državnu upravu i lokalnu samoupravu, MUP i BIA. U njoj je i devet članova koje su imenovala tri roditeljska udruženja - "Za istinu i pravdu o bebama", "Beogradska grupa roditelja nestalih beba" i "Nestale bebe Beograda".

bebe

Print Screen YouTube

bebe, Foto: Print Screen YouTube

- Sudovi bi po novom zakonu trebalo da otvore prve istrage o slučajevima nestalih beba posle 11. septembra - tvrdi Filipović. - Dotle će biti završene obuke sudija, prikupljeni prvi predmeti i prosleđeni sudovima i naša komisija će doneti poslovnik o radu.

Na pitanje šta je sa prethodnom komisijom, formiranom pre donošenja ovog zakona, čiji je inicijator bio MUP, Filipović tvrdi da joj je istekao mandat. Radiša Pavlović iz Udruženja za istinu i pravdu o bebama, koji je bio član i prethodne komisije, ističe da će istrage koje je ona pokrenula ipak biti nastavljene u okviru novog tela.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Beban

21.07.2020 09:56

Preporučujem vam da ispitate socijalnu službu u Šapcu. Godinama su određene osobe prodavale bebe. Ne samo bebe već i stariju decu koja idu na usvajanje. Zorica je prodala na desetine beba. To ceo grad zna ali joj niko nista ne moze. To i sada radi. Uhapsite Zoricu Kolakovic.