MAJSTORI ZA ŽESTINU I PUTEVE Viševačka rakija jedna od najboljih (FOTO)

Izabrana najbolja šljivovica "Oplenačke berbe".

Slobodan Senić
Slobodan Senić, Foto: Privatna arhiva

 

* Slobodan Senić iz Viševca kod Rače pravi jednu od najboljih rakija u Srbiji

* O tome svedoče nagrade koje je za nju osvajao

* Njegova šljivovica iz 2000. godine šampion je ovogodišnje „Berbe“

Na poslednjem takmičenju u Topoli, u okviru manifestacije „Oplenačka berba“, svih 12 uzoraka koje je poslao na takmičenje u subotu je osvojilo zlatne medalje. A njegova šljivovica iz 2000. godine šampion je ovogodišnje „Berbe“.

Šljivovica koju je pre skoro 20 godina proizveo sa svojim ocem dobila je najvišu ocenu - 19,30, a maksimalna je 20.

EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO! MINISTAR PROSVETE REKAO ZA ALO! Više neće biti obavezna samo osnovna škola! Roditelji će morati decu da šalju u još jednu ustanovu!

- Iskren da budem, nisam baš očekivao ovoliki uspeh, ali zaista je sjajan osećaj da svi uzorci koje pošaljete na takmičenje dobiju zlatne medalje. Inače, nemam veliku kilometražu na takmičenjima jer sam tek od ove godine, i to na nagovor sinova, počeo da šaljem uzorke rakije na stručna ocenjivanja. Pre ovog takmičenja učestvovao sam na tri, u Aranđelovcu, Rači i Osečini, i svuda sam osvojio najviša priznanja. U Osečini je čak, u oštroj konkurenciji, moja dunja od prošle godine izabrana za najbolju voćnu rakiju i dobio sam veliki pehar - priča za „Alo!“ Senić.

DETALJNA RAČUNICA ZA ZIMU! Izbegnite astronomske račune, jedna vrsta grejanja će vam najviše uštedeti!

diploma
diploma, Foto: Privatna arhiva

Senićeva porodica se bavi, pre svega, proizvodnjom i prodajom voća, koje uzgaja na više od 40 hektara, dok rakiju zasad prave isključivo za ličnu upotrebu, za goste, a veoma rado je poklanjaju i brojnim prijateljima.

NEBOJŠA RASPLAKAO CELU SRBIJU! Zalepio je poruku na spomen ploči svog pretka, njegove reči odzvanjaju Zejtinlikom! (FOTO)

- Još nisam registrovao proizvodnju i ne bavim se prodajom, ali to je u planu. Rekao sam starijem sinu, koji je zapravo na sebe i preuzeo da se bavi voćarstvom, a mlađi sin Dušan i ja mu samo pomažemo, da će od sledeće godine moći da se usredsredi na izgradnju puteva i da neće morati više da brine o plasmanu voća. Sve što proizvede ja ću da mu otkupim - navodi u šali otac direktora sektora za izgradnju u „Koridorima Srbije“.

BRAVO CURO! Jelena (20) je čudo od devojke! Cela Srbija danima o njoj priča! Otac i majka joj umrli, a ona lavovski pobeđuje sve nedaće! (VIDEO)

Aleksandar Senić
Aleksandar Senić, Foto: Privatna arhiva

Mora biti od voća, bez ikakvih dodataka

Iako rakiju proizvodi samo iz hobija, Senića svi već pitaju za recept i posebne tajne u proizvodnji.

POČELO DRUGO LETO! Toplotni udar u oktobru, danas ćemo se skidati u kratke pantalone i majice bez rukava!

- Kao prvo, najbitnije od svega je da rakija bude samo od voća, bez ikakvih dodataka. A kao drugo, koristim tu mogućnost što imamo sopstveni voćnjak, tako da voće beremo bukvalno kada prezri, odnosno dostigne najvišu tehnološku zrelost za proizvodnju rakije. Isto tako, sin Aleksandar mi dozvoljava da proberem plodove. Nema druge tajne, sve ostalo je poznato - priča Slobodan.

BONUS VIDEO: Beogradski Pobednik nikad bliže kameri! Dosad neviđeni detalji!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi