PANIKA MEĐU GRAĐANIMA RASTE Virus koji je odneo desetine života stigao u Srbiju! Ovo je pet lokacija na kojima je moguće oboleti!

Borba protiv zaraze tek počinje

Bolnica
Bolnica, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Virus Zapadnog Nila, koji je prethodnih godina odneo desetine života, ponovo je, zahvaljujući komarcima, stigao u naše krajeve.

Kako prenosi portal 013info nakon prskanja komaraca prošle subote izvršena je analiza i utvrđeno je da komaraca - nosilaca virusa Zapadnog Nila ima na pet lokacija: u Glogonju, u Pančevu kod fabrike stakla i kod bolnice, u Banatskom Brestovu i u Starčevu.

Gradska uprava Pančeva rešila je da se sa komarcima obračuna svim raspoloživim sredstvima pa će naredne subote, 15. juna, biti prskani iz aviona, sa zemlje i sa vode.

Broj komarace se zaprašivanjem od 8. juna smanjio, ali je na nekim lokacijama još uvek prevelik, o čemu svedoče i brojni komentari Pančevaca, pa su iz Sekretarijata odlučili da se na celoj teritoriji Pančeva i naseljenih mesta koja pripadaju Pančevu na komarce udari svim raspoloživim sredstvima. Tako će se iz aviona prskati površina od oko 7.000 hektara, a sa zemlje oko 3.000 hektara.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi