Viber Vajber
Promo
Viber Vajber

Promo

Viber Vajber, Foto: Promo

Rakuten Viber, jedna od vodećih aplikacija na svetu za besplatnu i laku komunikaciju, objavila je da je dugo očekivana funkcija „nestajućih poruka“ sada dostupna i u svim ličnim četovima.

Prethodno je bila na raspolaganju samo u tajnim četovima, dok će od sada svaki korisnik moći da podesi vremensko odbrojavanje pri slanju tekstualnih, foto, video ili bilo kojih drugih fajlova na nekoliko sekundi, minuta, sati ili čak i dana. Automatsko odbrojavanje do samouništenja naznačenog sadržaja biće započeto čim primalac pregleda poslatu poruku.

Važnost nestajućih poruka za bilo koji čet 1-na-1 dodatno afirmiše Viberovu poziciju kao najbezbednije aplikacije za razmenu poruka na svetu.

Da bi kreirao nestajuću poruku, korisnik bi trebao da :

• pritisne ikonicu časovnika na dnu ekrana na kome su prikazani četovi i odredi period samouništenja poruke, i
• otkuca poruku i prosledi je primaocu.

Viber je dokazao svoju posvećenost privatnosti komunikacije tokom prethodnih godina. Kroz seriju prvenaca na tržištu aplikacija za razmenu poruka, Viber je uveo funkciju „brišućih poruka“ u svim svojim četovima već 2015, standardnu enkripciju sa-kraja-na-kraj 2016. – i skrivene i tajne četove 2017. godine. U okviru svoje stalne posvećenosti obezbeđivanju privatnosti svojih korisnika, Viber objavljuje uvođenje nestajućih poruka u običnim četovima.

Pomoću ove nove funkcionalnosti, svi korisnici će moći da razmenjuju različite vrste informacija koje će se samouništavati po završetku odbrojavanja. Funkcija takođe sadrži pametno upozorenje korisnika u slučaju skrinšotovanja poruka od strane primalaca.

"Ponosno objavljujemo uvođenje funkcije nestajućih poruka za sve 1-na-1 četove. Predstavljena od strane Vibera 2017. godine u sklopu iskustva „tajnih“ četova, kroz vreme smo shvatili da bi slična mera koja obezbeđuje poverljivost komunikacije – uključujući i slanje obaveštenja kada primalac načini skrinšot nestajuće poruke – trebala biti dodata u svim običnim četovima. Ovo označava naredni korak na našem putu do ostvarenja cilja – najbezbednije platforme za razmenu poruka na svetu," izjavio je Ofir Ejal, Generalni direktor operacija pri Viberu.

 

Pročitajte još: