NA DAN OSLOBOĐENJA BEOGRADA! Vesić i rukovodilac ansambla "Aleksandrov" položili vence! (FOTO)

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i rukovodilac ruskog vojnog ansambla "Aleksandrov" Genadij Sačenjuk danas su, povodom obeležavanja 75-ogodišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, položili vence u parku Aleksandrov.

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Alo.rs

Vesić, koji je u ime Grada Beograda venac položio zajedno sa predsednikom gradske skupštine Nikolom Nikodijevićem i pomoćnikom gradonačelnika Andrejom Mladenovićem, najavio je da će u tom parku biti izgrađena mala muzička fontana, s koje će posetioci tokom određenog doba dana moći da čuju numere koje izvodi hor "Aleksandrov".

Donosi ogromne promene, a imaćemo i korist od toga!

AUTOR: Politika.rs/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 20.10.2019. 11:49 - 20.10.2019. 12:00 Agencije će, prema broju putnika, biti svrstane u četiri kategorije, a na osnovu tih kategorija određeni su iznosi osiguranja i depozita. Putovanje, Foto: pixabay.com Srbija u završnicu ovogodišnje turističke sezone ulazi mirno: od početka godine zabeleženo je samo jedno otkazivanje putovanja i šest oduzetih licenci agencijama.

"Tada će ovaj park dobiti pun smisao i svakog dana podsećati Beograđane na vezu koji imaju Beograd i hora Aleksandrov", rekao je Vesić.

On je dodao da je Beograd zahvalan Crvenoj armiji, "našoj ruskoj braći", na pomoći u oslobođenju grada pre 75 godina, ističući da prestonica Srbija jedina u svetu ima park Aleksandrov i da jedini ima posebnu vezu sa istoimenim ansamblom.

Podsetio je da je, posle teške avionske nesreće u kojoj su skoro svi članovi hora Aleksandrov poginuli 2016. godine, doneta odluka da park, koji se nekada zvao Devojački park, dobije ime po tom ansamblu.

"To je imalo smisla da uradimo jer je Aleksandrov veoma popularan u Beogradu. U parku se nalazi i spomenik caru Nikolaju, a na ovom mestu nalazilo se rusko poslanstvo tokom 19. veka. Tako da je ovaj park na više nacina posvecen Rusiji", rekao je Vesić.

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Alo.rs

Vesić je zahvalio članovima ansambla "Aleksandrov" što svake godine dolaze u Beograd i dodao da će Beograđani i danas moći da ih na otvorenom čuju što se, naglasio je, ne dešava često ni u Rusiji.

"Danas ćemo zajedno sa njima proslaviti 75. godina slobode", naveo je Vesić.

Rukovodilac ruskog ansambla "Aleksandrov" rekao je da je za članove tog hora velika čast, ali i odgovornost, da prisustvuju proslavi 75-ogodišnjice oslobođenja Beograda.

"Uvek smo imali posebne odnose između hora Aleksandrov i Srbije", ocenio je Sačenjuk.

 

On je, u ime ansambla i članova porodica njihovih kolega koji su poginuli tokom avionske nesreće 2016. godine, zahvalio Gradu Beogradu i Srbiji da ovaj park ponese ime po tom ansamblu.

"Najvrednija stvar koju imaju ljudi su pamćenje i vera. To su dve stvari koje objedinjavaju naše narode", rekao je Sačenjuk i dodao da je za članove tog hora velika čast što mogu danas da nastupe na Trgu republike.

Koncert ruskog vojnog ansambla "Aleksandrov" biće održan danas u 12.30 časova na Trgu republike. Polaganju venaca u parku Aleksandrov prisustvovala je i direktorka Ruskog doma Nadežda Kuščenkova.

BONUS VIDEO: Helena Gavran ima četiri godine i tumor na mozgu. HITNO POTREBNA POMOĆ

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi