Kamen temeljac
Facebook/ Goran Vesić
Kamen temeljac

Facebook/ Goran Vesić

Kamen temeljac, Foto: Facebook/ Goran Vesić

Vesić je to objavio na svom Fejsbuku reagujući na prilog francuske agencije u kojem se kaže da Beograd nema sistem za tretman otpadnih voda i da sirovu kanalizaciju izbacuje u Dunav, drugu po veličini reku u Evropi.

On je istakao da su Zagreb, Ljubljana i Budimpešta rešavali ovaj problem pre više decenija i upitao se zašto to nije uradila tadašnja vlast u Srbiji i Beogradu.

Vesić je na svom Fejsbuku napisao da kanalizacija Beograda ima oko sto direktnih izliva iz kojih se u naše dve reke izliju godišnje fekalne vode zapremine 60 hiljada olimpijskih bazena, ali i da će ove jeseni početi izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda.

"To je prva faza ove fabrike dok će u drugoj fazi ona koštati oko 500 miliona evra, jer će imati spalionicu za mulj. Ova fabrika pokriva teritoriju na kojoj živi 1,5 miliona ljudi i kada bude počela da radi ukinućemo 80 od 100 direktnih izliva kanalizacije", napisao je on.

"Znači Beograd rešava ovaj veliki i civilizacijski problem. Sami, bez sredstava EU, bez donacija, od naših para", rekao je Vesić i zapitao se kako niko iz pređašnje vlasti nije želeo da rešava problem otpadnih voda

PROČITAJTE JOŠ