arena
Alo.rs

 

arena

Alo.rs

arena, Foto: Alo.rs

On je podsetio da je juče u Areni završeno pakovanje paketa pomoći za penzionere sa primanjima ispod 30.000 dinara, i naveo da će čišćenje objekta biti završeno do 10 sati, kada će Institut za biocide početi dezinfekciju.

Prema njegovim rečima, predviđeno je da u Areni bude 1.500 kreveta, ali će taj broj zavisiti od pratećih sadržaja.

arena

Alo.rs

arena, Foto: Alo.rs

On je podsetio da su do sada alternativne bolnice postavljene na beogradskom Sajmu i u halama "Aleksandar Nikolić" i "Ranko Žeravica".

Kako je rekao, u hali "Aleksandar Nikolić" broj kreveta smanjen je sa 300 na 153, nakon što su dodati prateći sadržaji, dok će u hali "Ranko Žeravica" biti 108 kreveta.

"Nadam se da u Areni neće biri smešten niko, a da li će biti neko zavisi od toga koliko ćemo poštovati prepruke vlade i epidemiologa. Ako budemo poštovali mere, ove bolnice će postojati samo preventive radi", istakao je Vesić.

On je podsetio da je Grad Beograd doneo odluku o dezinfekciji stambenih zgrada na svim opštinama.

Iako su beogradske opštine na sebe preuzele dezinfekciju ulaza, Vesić je pozvao građane da uzmu dezinfekciona sredstva koja je grad postavio u tankovima ispred svih opština, kako bi mogli da dezinfikuju domove.

Goran Vesić

Alo.rs

Goran Vesić, Foto: Alo.rs

On je potvrdio da će pripadnici komunalne milicije raditi zajedno sa policijom na kontroli poštovanja mere zabrane kretanja.

Kako je rekao, oni će u skladu sa svojim nadležnostima pozivati policiju ako primete nekoga kokrši mere.