Milorad Veljović
Dalibor Danilović
Milorad Veljović
Milorad Veljović, Foto: Dalibor Danilović

Prema jednoj verziji, Valjoviću je danas potpisano rešenje za odlazak u penziju, na koje ima pravo žalbe 15 dana. Inače, on je još ranije stekao uslov za penziju.

Pored ovoga, spekuliše se da Veljović planira da podnese ostavku. Međutim, za sada nisu poznati razlozi njegovog eventualnog odlaska sa funkcije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije danas želeo ni da potvrdi ni da demantuje tvrdnje da je Veljović penzionisan.

Rebić umesto Veljovića?!

Kako saznaje "Blic", Veljović će zapravo biti smenjen, a na njegovo mesto biće postavljen Vladmir Rebić, načelnik uprave saobraćajne policije. Na čelo saobraćajne policije postavljen je u junu prošle godine, sa zvanjem glavnog policijskog savetnika. Jedan je od glavnih učesnika izrade Zakona o bezbednosti u saobraćaju. Konkurs za izbor direktora biće raspisan početkom sledeće godine.

 

Ne bih danas odgovarao na to pitanje, rekao je Stefanović novinarima na obeležavanju dana Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i najavio da će se o tome "narednih dana obratiti javnosti".

Do izbora novog direktora za sada se pominje da bi funkciju v.d direktora Direkcije policije mogao da obavlja Vladimir Rebić, načelnik Saobraćajne policije, piše "Kurir".

Milorad Veljović rođen je 1958. godine u mestu Svilanovo kraj Novog Pazara. Završio je Pravni fakultet 1983. godine u Kragujevcu.

Nakon studija se zaposlio u kragujevačkoj policiji. Od 1986. radi u policiji na poslovima suzbijanja kriminaliteta u SUP-u Kragujevac. U periodu od 2000-2006. godine konstantno je napredovao. Bio je načelnik nekoliko odeljenja u MUP-u od kojih je najbitnije mesto načelnika Uprave kriminalističke policije na koje je postavljen 2005. godine. Unapređen je u čin general-majora marta 2006. godine.

Vlada Srbije postavila ga je 15. juna 2006. godine za direktora policije Ministarstva unutrašnjih poslova. Imenovanje Veljovića za prvog direktora policije u njenoj istoriji značilo je početak depolitizacije policije, kao i odvajanje političke uloge ministra od operativnog dela policije.

Mandat mu je trajao pet godina i zvanično je istekao je 15. juna 2011. godine. Na istu funkciju reizabran je u martu 2013. Oženjen je i ima dvoje dece.

 

Komentari (4)

simke

18.12.2015 16:28

E, neka i ti odmoris. Zasluzio si, a i sluzio si nekoliko gospodara. Nije to lako.

iza kulisa

18.12.2015 17:07

a ja mislio da je on izabran dozivotno na tu funkciju. bas steta.!!!!!!!!!

emil

18.12.2015 20:02

Nece on tako lako odustati od tog mesta pogotovo sto ima podrsku vrlo uticajnihfrakcija u policiji i van nje!

policajac iz Novog Sada

18.12.2015 20:24

Ne znam da li da likujem ili da plačem, kada sam došekao da je i Veljović u istom košu samnom. Odbacili ga kao ispušenu muštiklu. Samo on će u penziju a ja na ulicu, ogromna razlika. Mi policajci još ćemo Dačića od blata praviti.