POMOĆ GRAĐANIMA SRBIJE Veliki državni projekat uskoro kreće: Iz ministarstva otkrili detalje, a evo ko sve može da se prijavi i UŠTEDI!

Iz Ministarstva rudarstva i energetike dali su više informacija o subvencija za energetsku efikasnost koja je prethodno najavljena

Struja
Foto: Alo/ Ilustracija

Svi koji nemaju dovoljno ekonomskih prihoda da plate račune za struju, država će i tu "uskočiti".

Postojaće socijalne karte za energetski ugrožene. Obezbedićemo deo stanovništa koji ima problem da plati te obaveze", istakli su iz ministarstva, kao i da će oni koji imaju prihoda, morati da revnosnije izmiruju svoje obaveze, jer deo tog novca se prenosi za dalje investicije u energetiku.

Statistika naše zemlje je poražavajuća, ali postoje načini na koje ona može da se reši.

Srbija troši 4 puta više energije od susednih država, a 5 puta, negde i 6 puta više od nekih zemalja EU. Činjenica jeste da u Srbiji nema dobro izolovanih stanova, da postoje problemi u zgradama, a sve to ide do uređaja kakve koristimo u domaćinstvima. Ministarstvo će se time baviti kroz Fond energetske efikasnosti.

Ministarstvo je naglasilo da mora da se okrene svakom građaninu ove zemlje, da mogu da promene prozore i vrata, izoluju zgradu. Sve će se sprovesti kroz Upravu za energetsku efikasnost, mnogo manje će novac doći iz budžeta, a više kroz kreditne linije. Sva domaćinstva će moći da se prijave za subvencije za zamenu prozora i vrata.

Prijava će definitivno biti omogućena u toku ove godine, najverovatnije od juna.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi