Velika korporacija šalje radnike u Beograd da se vakcinišu: Ne radimo ovo radi zabave!

Alo; D.K. | vesti 2021-04-08 20:31:06 2021-04-08 20:31:06

Salzburški proizvođač dizalica Palfinger je vakcinisao 40 ključnih radnika protiv virusa korone u Srbiji. Razlog za tu odluku bio je gubitak ugovora jer zaposleni nisu mogli da budu na licu mesta. Pored toga, ukazalo se na međunarodne konkurente koji su odavno vakcinisani.

EPA

"Sad gubimo narudžbine koje bi trebalo da traju narednih tri do pet godina, jer naši zaposleni ne mogu da budu na gradilištu", rekao je izvršni direktor Palfingera Andreas Klauser u četvrtak za "Salzburger Nachrichten". "Zbog toga smo oko 40 zaposlenih koji hitno moraju da putuju u inostranstvo, vakcinisali u inostranstvu", rekao je Klauser. Primenjene su vakcine od Fajzer i AstraZeneca.

"Ne možemo više da čekamo"

Generalni direktor Palfingera Andreas Klauser za "Krone" u martu

Prvobitni plan kompanije za uvoz vakcina u samu Austriju nije uspeo, rekao je. Kako je "Krone" objavio u martu, Klauser je već duže vreme pokušavao da pređe u ofanzivu kada je u pitanju vakcinacija i želeo je da se vakcine uvezu. "Ne možemo više da čekamo", rekao je tada.

"Ne radimo ovo radi zabave"

To je sada uspelo sa "bliskim saradnicima". Šef Palfingera sada se nada napretku Saveza industrijalaca (IV) u postizanju prioriteta u austrijskom planu vakcinacije, barem za centralne snage.

"Ne radimo ovo radi zabave. Moramo zaštititi svoje zaposlene i ostati u poslu ", rekao je. Proizvođač dizalica sa 11.000 zaposlenih i 35 gradilišta širom sveta ima oko 250 zaposlenih.

Posao se dodeljuje samo jednom, a onda ga više nema

Predsednik Salzburg IV Peter Unterkofler podržava tu ideju.

"Ugovor se nudi samo jednom, pa ga nema", rekao je.

Kako je istakao, Austrija zarađuje šest od deset evra u inostranstvu.

"Ne možemo priuštiti da zaostajemo na svetskim tržištima." Samo za Salzburg, kaže, postoji oko 2.500 do 3.000 ključnih radnika koji su gotovo isključivo u inostranstvu i kojima je hitno potrebna vakcinacija.

Expand player
Pogledajte više