SA OSTROGA NE SMETE NI KAMENČIĆ UZETI! Važna pravila svetinje koje nijedan vernik ne sme da prekrši

U manastiru su desila bezbrojna isceljenja, koje monasi redovno zapisuju i čuvaju kao podsetnik čudotvornih moći ove svetinje.

Ostrog
Ostrog, Foto: Profimedia

 

Manastir Ostrog jedan od najposećenijih U Crnoj Gori i šire. U njemu svaki vernik treba da pristupa čista srca u molitvi, nadi, moć isceljenja Svetog Vasilija Ostroškog.


* Kako se obući pre odlaska u manastir Ostrog?

Veoma je bitno kako pristupamo svetinji, kako smo obučeni. Odeća nam govori poštovanje prema svetinji. Žene treba da su povezane sa maramom, ne otkrivenih nogu i ruku, a muškarci duge pantalone i majice dugih rukava.

SRBI, DANAS POČINJE STROGI POST Ako verujete u Boga, obavezno sledite ova pravila! Evo kad smete da napravite IZUZETAK!

Često se može primetiti kod turista da ne prate pravila manastira, a veoma je bitno kako pristupamo i fizičkim izgledom i dušom samoj svetinji, savetuje se na sajtu manastirostrog.com.

* Ponesite lične stvari svojih bližnjih

Na Ostrog možete poneti lične stvari i stvari svojih bližnjih, gde se ostavljaju da prenoće pored moštiju Svetog Vasilija Ostroškog. Nakon prenoćenja stvari su blagoslovene. To je kao da vas je lično Sveti Vasilije blagoslovio.

Vernici
Vernici, Foto: Printscreen

 

* Iz manastira ništa ne smete uzeti

Poklonici dobre volje, nose i darove monasima, to može biti, kafa, šecer, ulje i drugi darovi. Iz manastira možete kupiti osvećenu vodicu i ulje ili pak zapaliti sveću za zdravlje ili za mrtve bližnjih. Ono što nikako ne smete je da uzmete nešto iz manastira, pa čak ni kamenčić.

 * Čudotvorni manastir Ostrog

U manastiru su desila bezbrojna isceljenja, koje monasi redovno zapisuju i čuvaju kao podsetnik čudotvornih moći ove svetinje.

* Kako da znamo da li smo Bogom blagosloveni?

Jednostavno osetićete spokoj, mir, radost u vašem srcu, svaki teret, bol u vama je nestao, kao da ste se ponovo rodili. Ali, ako ne osetite ništa od ovoga, znači da niste pristupili svetinji čista srca, treba još jače i usrdnije da se molite. Sve što je čisto i iskreno pošteno se vrati.

 

 Bonus video: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Tacy
  14/08/2019 - 12:33
  O cemu vi pisete . na Osrogu sam bila pre desetak dana ,upravo me je to razocaralo jer muskarci ulaze i u sorcevima i majcama sa kratkim rukavima a zene u majicama na bratele , kratlim suknjama i haljinama
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi