LEŠEVI PLUTAJU U VODI Vadili su ih polumrtve! Da li su jeli OVO MESO ili će ga PRODATI?! Katastrofa u Srbiji

Dok kikindski pčelari kukaju nad svojom sudbinom nakon katastrofalnog pomora čak oko 50 miliona pčela, nova katastrofa zadesila je, ovoga put, ribolovce.

Akcija Spasilačkog tima “Senta” u potrazi za telom

Naime, u malom kanalu kod sela Iđoš, pre nekoliko dana registrovan je pomor ribe.

Radovan Ristić iz Mokrina, opisao je tužan prizor koji je zatekao:

"Nameravao sam da pecam na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, ali sam se ipak opredelio za taj mali kanal. Međutim, tamo sam zatekao otužan prizor. Mnogo ribe već je bilo uginulo, šarani, amuri, tolstolobici, karaši… Bilo je i većih primeraka, šarani od 10 kilograma su plutali po površini. Nije me samo taj prizor rastužio. Jedan čovek iz vode je vadio polumrtvu ribu. Da li je konzumirao ili prodao, nije mi poznato. Rekao je da je riba zdrava i da nije otrovana, da može da se jede, da je samo ostala bez vazduha. Nedavno je Kikundu potresao strašan pomor pčela, a sad je na red došla i riba. Šta je sledeće", rezignitano se pita Ristić.

Nakon uočenog uginuća ribe u kanalu reagovale su i nadležne inspekcije. Na lice mesta izašao je pokrajinski inspektor za zaštitu ribljeg fonda, a o ovom nemilom događaju obavešteno je i Vodoprivredno preduzeće "Gornji Banat".

Ekipa kikindskog Zavoda za javno zdravlje obavila je uzorkovanje vode iz pomenutog kanala kako bi se utvrdio tačan uzrok uginuća riba. Pretpostavke su da se ovo dogodilo usled promene vodostaja u kanalu. Naime, zbog velike količine padavina u prethodnom periodu podignut je nivo mulja koji je doveo do toga da ribe nisu imale dovoljno kiseonika.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi