Noćni klub, provod
alo.rs
Noćni klub, provod

alo.rs

Noćni klub, provod, Foto: alo.rs

Kako za „Alo!“ navodi izvor blizak kriznom štabu, biće predloženo da se ograniči i rad ostalih ugostiteljskih objekata.

- Budući da novoobolele najviše čini mlađa populacija, gotovo je izvesno da će noćni klubovi morati da prestanu sa radom jer je tamo nemoguće poštovati mere distanciranja. Takođe, biće predloženo da se smanji dozvoljeni broj okupljenih u zatvorenom prostoru, kao i rad ugostiteljskih objekata bude ograničen do 23 časa, odnosno do ponoći. Ipak, ostaje problem kako suzbiti kućne žurke - kazao je naš sagovornik.

Podaci pokazuju da je trenutno najkritičnija situacija u glavnom gradu, a kako je juče uverio epidemiolog Predrag Kon, samo među studentima u Beogradu je zaražena 161 osoba.

On je naveo da stariji od 65 godina više neće biti zatvarani i najavio da će, ako se ta mera bude našla na dnevnom redu, podneti ostavku.

-Stari su najdisciplinovaniji deo populacije - kazao je Кon.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar juče je ponovio da građani koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom a nemaju simptome ne treba da žure sa testiranjem jer period inkubacije može da traje više dana.

Lončar: Novaka napadaju jer je Srbin

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar pružio je punu podršku Novaku Đokoviću i njegovoj supruzi Jeleni, poželevši im da što pre budu negativni na testu za koronu. - Novaka napadaju zato što je Srbin i zato što je najbolji teniser u istoriji. Siguran sam da će kod Noleta proraditi revolt i srpski inat kad se vrati na teren i da će to biti najbolji način kako da odgovori svima koji ga sada neosnovano napadaju - naglasio je Lončar.

 

Juče 227 novozaraženih i dvoje mrtvih

U Srbiji je juče do 15 sati registrovano 227 novozaraženih, a preminule su dve osobe. Tako je broj aktivnih slučajeva porastao na 1.187, dok su na respiratoru 32 pacijenta. Ukupan broj obolelih od početka epidemije sada je 13.792 od testiranih 380.808 osoba, dok je broj preminulih skočio na 267.

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Komentari (2)

rade

28.06.2020 14:47

u novovaroskom kraju sahrane po 200 300 ludi pa pod sator ko sardine na rucak.

nikola

28.06.2020 16:35

Zatvorite diskoteke i klubovi zauvek.. Netreba nam to da bi bili srecni