Izbori, birački spisak
Tanjug/Dragan Kujundžić
Izbori, birački spisak, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Elektronske baze umrlih i Jedinstven birački spisak od danas su povezani! Cilj dostizanje najvišeg stepena ažurnosti, regularnosti i tačnosti podataka u Jedinstvenom biračkom spisku ostvaren je, a svaka zloupotreba u potpunosti onemogućena.

Pročitajte još:

 

Osnov za povezivanje ovih službenih evidencija su prethodne aktivnosti Ministarstva na donošenju Zakona o izmenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama, kao i Uputstva o izmenama i dopunama Uputstva za sprovođenje zakona o jedinstvenom biračkom spisku.

Jedinstvenim biračkim spiskom elektronski je povezana i Matična knjiga venčanih, što u praksi znači da ako dođe do promene prezimena činom venčanja ili razvoda, isti podatak će automatski biti ažuriran i u Jedinstvenom biračkom spisku.

Izbori, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Presdednica Vlade Ana Brnabić ponosna je na ovaj projekat koji je uspešno realizovan.

Pročitajte i ovo:

 

- Od danas se deo Jedinstvenog biračkog spiska (JBS) automatski ažurira. Povezali smo Matične knjige umrlih sa JBS (preminuli se u roku od 24h ispisuju iz JBS). Završavamo povezivanje ostalih matičnih knjiga (MK) sa JBS. Još 1 razlog zašto je bio važan prenos MK u elektronski format - pohvalila se premijerka na Tviteru.

 

Komentari (5)

Ivana

19.02.2019 12:03

Ova zemlja je zeljna napredka I modernizacije! Svaka cast na svemu do sad postignutom! Samo tako nastavite!

Mladen

19.02.2019 17:50

Još jedan projekat je uspešno ostvaren, veliki i značajan posao koji dovodi evidenciju u red.

Marko

19.02.2019 20:04

Cilj Vlade je dostizanje najvišeg stepena ažurnosti, regularnosti i tačnosti podataka u Jedinstvenom biračkom spisku, a svaka zloupotreba je u potpunosti onemogućena!

Beatris

19.02.2019 21:04

Ovo je odličan korak napred. Velika ušteda vremena.

Beatris

19.02.2019 21:19

Ovo i jeste projekat za ponos.