Jugoslav Ćosić
Printscreen
Jugoslav Ćosić

Printscreen

Jugoslav Ćosić, Foto: Printscreen

 

Bogoljub Pješčić, koga je policija ispitala zbog pretnji direktoru programa televizije N1 Jugoslavu Ćosiću i glavnom uredniku agencije Beta Draganu Janjiću, bio je vlasnik internet provajdera „Absolut OK“ koji je pre osam godina prodat investicionom fondu iza koga je stajao vlasnik SBB-a, „Junajted grupe“ i televizije N1 Dragan Šolak, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

Pročitajte još:

Pješčić je 15. marta pozvao Jugoslava Ćosića, i po navodima N1 predstavljajući se kao službenik američke ambasade, protestovao zbog izveštavanja te televizije o masakru u džamijama na Novom Zelandu. Pješčić u izjavi za UNS tvrdi da je Ćosića pozvao da bi ga pitao zašto je N1 „jedina na ovoj planeti“ prenela informaciju da je na oružju „bilo ispisano na srpskom jeziku koješta ćirilicom“ i da je ubica veličao Ratka Mladića i Radovana Karadžića. „Ja sam njega okrenuo i pitao odakle tebi ta informacija, Jugoslave. Da li si ti kao urednik to odobrio?“, tvrdi Pješčić, dodajući da se i pre toga čuo sa Ćosićem i da imaju „zajedničke prijatelje“.

Naime, isplivali su novi detalji koji pobliže razjašnjavaju odnose između Bogoljuba Pješčića i direktora Bete, koji do skoro nisu bili poznati javnosti.

Pješčić je UNS-u rekao da urednika Bete zna 25 godina, da je informacioni sistem Bete razvila firma Absolut OK, da dobro zna i Janjićevog sina koji je radio u njegovoj firmi Absolut OK gde je nastavio da radi i po promeni vlasnika.

Takođe, Pješčić odbacuje tvrdnje da se radi o pretnji, već da je do SMS poruke koju je poslao Janjiću došlo zbog Janjićevog tvita sa kojim se ne slaže.

"Napisao je tvit, otprilike, da je vreme da se prekine sa tom šaradom i pričom o upadu u RTS, da je to sve obična glupost i da se to ništa nije dogodilo. I ja napišem, kakva bi reakcija Draganova bila da je samo jedan čovek došao i počeo da viče u Beti, samo jedan. Napisao sam mu poruku, ’Dragane, ako se neka glupost desi u Beogradu pa izgori Beta, hoće li i onda i to biti u redu’. Posle toga sam ga pozvao i pričao sam s njim jedno 15 minuta i kažem: ’Nemoj bre tako Dragane, ne možeš biti takav fašista prema kolegama. Da l’ se ti slažeš sa njima ili ne to je druga stvar, ipak su neke tvoje kolege. Ali podržavati rulju bilo koje vrste, bilo kog političkog opredeljenja za mene je neukusno’“.

Ova sapunica je dobila svoj epilog. Iako su svi akteri tvrdili da se ne poznaju i da nikada nisu sarađivali, rasplet govori drugačije.

Ispostavilo se da su dugogodišnji poslovni saradnici "zaratili" zarad malo medijske pažnje i samopromocije.

 

Komentari (5)

CILE

31.03.2019 13:10

Hoće malo da skrenu pažnju na sebe jer im rejting iz dana u dan sve više opada

Lela

31.03.2019 14:47

Ko su ovil judi....

fwa

31.03.2019 15:29

opozicija pokusava nemire da izazove

Tamara

31.03.2019 15:52

Agonija njihovog besposlicarenja ne prestaje.

Poslanica

31.03.2019 16:51

Rukovodstvo N1 na čelu sa srpskim izdajnikom J.Ćosićem isceniralo je pretnju novinarima od strane vlasti Srbije.Istraga je utvrdila da su pretnju iscenirali oni sami sa svojim poslovnim prijateljima.Šteta Srbiji je naneta velika.Televizija N1 i J.Ćosić lično moraju da plate nadohnadu državi zbog blaćenja države Srbije.Sram vas bilo.