OVO JE NAJSTARIJI ŠUMADINAC! Upravo je napunio 101 godinu, a njegovo zanimanje je tek posebna priča! (VIDEO)

Bravo!

Najstariji Šumadinac
Najstariji Šumadinac, Foto: RINA

Ko bi očekivao da ću ja dočekati 101 godinu i proslaviti ovaj rođendan, upitao se Milinko Kuzmanović iz Topole koji je rođen na kraju Prvog svetskog rata, davne 1918. godine i najstariji je Šumadinac u Srbiji.

SVI JE ŽELIMO, A MALO KO ZNA KO JE NA NJOJ Da li znate čiji lik se nalazi na novčanici od 5.000 dinara?

Ovaj starac, iako zagazio u drugi vek, odlično se seća svih događaja koji su obeležili njegov život. U celoj Topoli važio je za masjtora nad masjtorima, a pintorski zanat naučio je u prestonici.

"Voleo sam taj posao, on me je i održao sve ove godine. Ni sam ne znam koliko sam burića i bačvi napravio, a u nekima od njih se čuva i vino u kraljevoj vinariji na Oplencu", priča Milinko za RINU.

Uvek je bio vedrog duha, optimista, a te osobine ga krase i danas i na pitanje kako je u 101. godini odgovara – nemam je nikakvih problema. Ćerka Vidosava kaže da je uvek imao dobru narav, porodica ga voli, a prijatelji i komšije poštuju.

"Nikad se nije žalio da ga nešto boli i sada, ja kad dođem da ga obiđem on mi se nasmeje i pita mene kako sam, ja onda znam da je sve u redu", rekla je ponosna ćerka.

Uz tortu i svećice Milinko je proslavio svoj divan dan u krugu najbližih i kaže da očekuje još nekoliko godina života.

"Mislim da ću živeti još pet, šest godina sigurno", rekao je uz široki osmeh jedan od najstarijih Srba.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

https://www.alo.rs/vesti/drustvo/kineske-prostituke-haraju-nasom-zemljom-a-necete-verovati-koliko-kostaju-njihove-usluge/266859/vest

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi