Slobodan Milošević
EPA/Saša Stanković
Slobodan Milošević

EPA/Saša Stanković

Slobodan Milošević, Foto: EPA/Saša Stanković

Odavno je poznato da je želja pokojnih supružnika bila da počivaju jedno pored drugog.

Mirjana Marković, udovica bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića, a koja je preminula juče u Rusiji, biće najverovatnije sahranjena u Požarevcu, u dvorištu porodične kuće, po sopstvenoj želji, pored svog supruga, saznaje se od kućnih prijatelja porodice Milošević.

Pročitajte još:

Odavno je poznato da je želja pokojnih supružnika bila da počivaju jedno pored drugog, što se vidi i na nadgrobnoj ploči koja je urađena posle smrti Miloševića u Hagu. Tada je dogovoreno da se i za Mirjanu ostavi grobno mesto pored supruga, što je i učinjeno.

- Ako im nisu dozvolili da poslednje godine života žive zajedno, nek makar budu zajedno kad umru. Pa i njeno ime je ispisano je na mermeru, pored imena Slobodana Miloševića, sa kojim se znala još od gimnazijskih dana - kaže prijatelj porodice.

Preporučujemo još:

Iako pojedini mediji tvrde kako Marko i Marija ne žele da im se majka sahrani pored njihovog oca u Srbiji, oni, kako kažu prijatelji porodice Milošević, neće to ni tražiti, već će ispoštovati majčinu želju. Oni očekuju da će njihovi prijatelji koji su i dalje na vlasti u Srbiji, pomoći oko transporta tela i sahraniti je pored supruga u Požarevcu.

Kako je Miloševićev brat preminuo, poslednjih godina jedino je unuk Marko odlazio kod babe u Moskvu i bio u kontaktu s njom, a očekuje se da baš on ispred uže porodice sahrani Miru Marković.

Mira Marković

EPA/Koča Sulejmanović

Mira Marković, Foto: EPA/Koča Sulejmanović

Podsetimo, niti Markovićeva, niti njena deca nisu pristustvovali sahrani Miloševića. U jednoj izjavi za medije Markovićeva je rekla kako bi želela da dođe u Srbiju kako bi posetila muževljev grob, ali i da bi želela da bude sahranjena baš pored njega, baš pod tom lipom…

Da li će joj se želja ispuniti, odlučiće njena deca.