Nerazdvojni sedmerac
RINA
Nerazdvojni sedmerac

RINA

Nerazdvojni sedmerac, Foto: RINA

Po vokaciji učitelj, a po opredeljenju roditelj, Ružica Tomanić duže od dve decenije radi u seoskoj školi i nikad nije zažalila što se nije opredelila za gradsku sredinu. Dok je u modernim učinocima centralno grejanje normalna stvar, u seoskim je situacija ipak malo drugačija, pa Ružica prvo naloži vatru, a onda sa osmehom dočeka svoje đake.

“U šali kažem da sam ja patka sa svojih šest pačića. Oni su moja druga porodica i nerazdvojni smo sedmerac”, rekla je Ružica.

Nerazdvojni sedmerac

RINA

Nerazdvojni sedmerac, Foto: RINA

Radni dan ove vredne žene počinje u pet sati ujutru, a kako bi stigla da osnovne škole u selu Srezojvci, promeni čak tri autobusa, ali ništa joj nije teško jer radi ono što voli.

“Za uspeh u životu kažu da je potrebno ono – nešto. Ja mislim da je to nešto ustvari ljubav i to prema svemu. To je ključni sastojak za sve i onaj pravi začin u svakoj čorbi”, priča Ružica.

Međutim, kad seoska učiteljica završi posao na njenim leđima je još puno obaveza, jer je kod kuće čekaju muž i tri kćerke, ali i poslovi u kući i štali. Sve se stiže kad se ima volje i pozitvne enrgije pa tako Ružica stiže da napiše i po neku ljubavnu pesmu, posvećenu naravno mužu Milovanu.

“Nikad se nisam pokajala što sam se udala na selo, živim 100 na sat i to me drži”, zaključila je Ružica.