U Srbiji je sve lakše doći do seksa!

Pink | vesti 2018-03-20 15:56:27 2018-03-20 15:56:27

Pod velom nuđenja usluga masaže, ali i onih direktnih oglasa poput "vatrena crnka traži galantnog gospodina", najstariji zanat na svetu pomerio se sa mračnih ulica i parkova na društvene mreže i oglase.

Shutterstock

Ako uzmete telefon i okrenete par brojeva, s druge strane "žice" može da se javi, na primer, ženska osoba koja "nudi usluge", a nalazi se u Kaluđerici.

Na pitanje da li treba da se dođe kod nje ili usluge pruža u nekom drugom prostoru, usledio je odgovor koji je sve otkrio:

- Ne. Imam smeštaj, klasika je u pitanju. Pola sata je 50 evra i to je to. Zovite samo pola sata pre nego što želite da dođete.

Za drugi oglas, sagovornica je na pitanje da li se dolazi kod nje ili se nalaze negde odgovorila "kako god". A na pitanje koliko šta košta i šta podrazumevaju usluge?, pružateljka usluga je rekla:

- U pitanju je klasika, pola sata je 70 evra!

Devojke koje na ovaj način traže klijente ne javljaju se na skrivene brojeve, ne odgovaraju na SMS, a fotografije često postavljaju kao mamac, iako neretko izgledaju drugačije.

U posao najčešće ulaze iz borbe za čistu egzistenciju, a takvo degradiranje ličnosti ostavlja trajne emocionalne i zdravstvene posledice, tvrde psiholozi.

- Na neki način je danas seks sve lakše i lakše dobiti, i to je na neki način zabrinjavajuće, jer ukazuje na jedan opšti pad morala u društvu i na neke neobuzdane seksualne slobode - rekao je psiholog dr Zoran Milivojević.

- Treba dekriminalizovati prostituciju. Ne možete vi da kažnjavate prostitutku, a njenom makrou zamračite lice da ga ne bi prepoznali. A ova u se u medijima pojavljuje kao od majke rođena - kaže kriminolog Zlatko Nikolić.

Stav javnosti je podeljen. Dok se jedni snažno opiru legalizovanju prostitucije, drugi u tome vide brojne prednosti i tvrde da trenutni krivični i prekršajni zakon ne rešava problem.

Ono što je sigurno jeste da adekvatnog rešenja nema.

Expand player
Pogledajte više