Škola za dizajn
Alo.rs
Škola za dizajn

Alo.rs

Škola za dizajn, Foto: Alo.rs

Izloženi radovi su raznoliki i po tematici i po medijima u kojima su rađeni. Zastupljene su sve likovne discipline: crteži, slike, grafike, skulpture, video radovi, animirani filmovi, mozaik...

Izložba je podeljena na nekoliko celina. U školskoj galeriji "Presek" izloženi su radovi maturanata Likovnog smera.

U izložbenom prostoru na spratu, je izložba crteža Tare Tomić, posebno darovite učenice četvrtog razreda. U holu Škole su postavljeni radovi dobitnika i pohvaljenih na konkursu za Anjinu i Dubravkovu nagradu.

Škola za dizajn

Alo.rs

Škola za dizajn, Foto: Alo.rs

Anjina nagrada se dodeljuje za posebne uspehe postignute u likovnim i primenjenim umetnostima. Fondacija Anje Vere Čolić, osnovana da čuva uspomenu na izuzetno talentovanu učenicu Škole, tradicionalno već dvadeset osam godina dodeljuje novčano priznanje najboljem učeniku Škole.

Nagrada Dubravko Milanović čuva uspomenu na cenjenog profesora Škole, a dodeljuje se od 2013. za najbolji rad iz vajanja.

Radovi ovogodišnje dobitnice Anjine nagrade, Nikolije Stanojević, izdvojili su se širokim izborom tema, zrelošću i tehničkim umećem. Dubravkovu nagradu je osvojila Ana Simidžija koja je proglašena i najboljim učenikom na smeru.

Izložba radova učenika obrazovnog profila Likovni tehničar, će biti otvorena tokom oktobra, radnim danima od 10č do 14 časova.

Projekcije animiranih filmova i video radova se održavaju po rasporedu koji je objavljen na sajtu škole, a mogu se pogledati i na YouTube kanalu Visemedijska umetnost.