Lepo vreme, toplo, sunčano, Knez Mihailova, Beograd
Kristina Bezbradica / Alo!
Lepo vreme, toplo, sunčano, Knez Mihailova, Beograd

Kristina Bezbradica / Alo!

Ilustracija, Foto: Kristina Bezbradica / Alo!

Poslednje dve žrtve u Rumuniji su 32-godišnji muškarac iz okruga Teleorman i 41-godišnja žena iz okruga Olt. Kod oboje je utvrđeno prisustvo virusa tipa A.

Pročitajte još:

 

Obe žrtve imale su zdravstvenih problema i nisu bile vakcinisane protiv gripa.

Hrvatska: 45 žrtava

Prema poslednjim podacima objavljenim 27. januara, broj žrtava u Hrvatskoj dostigao je 45.

Bolest, virus, prehlada, temperatura

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Kako je naveo Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) do tog datuma registrovano je ukupno 28.664 obolelih, a dominira virus gripe A H1N1. Raspon dobi preminulih osoba kreće se od sedam do 96 godina, a 25 umrlih bilo je u dobi od 65 i više godina, sa jednom ili više hroničnih bolesti.

Preporučujemo i ovo:

 

Najviše obolelih je zabeleženo je u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, zatim Brodsko-posavskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Osječko-baranjskoj županiji.

BiH: 22 žrtve

Ukupan broj preminulih od gripa u Bosni i Hercegovini je 22, od čega je 20 sa teritorije Republike Srpske.

Bolest, virus, prehlada, temperatura

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

"Reč je o osobama srednje i starije životne dobi sa brojnim pridruženim obolenjima, koje su bile pozitivne na virus influence A", navedeno je u saopštenju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske objavljenom pre tri dana.

Crna Gora

Institut za javno zdravlje Crne Gore zabeležio je u protekloj sedmici pet smrtnih slučajeva kod kojih je laboratorijski potvrđen grip, među kojima je i dvoipogodišnji dečak.

 

Osim dečaka preminula su i tri muškarca od 83, 81 i 55 godina, kao i 45-godišnja žena. Svi oni, osim dvoipogodišnjeg dečaka, bili su hronični bolesnici.

Srbija

U Srbiji su preminule četiri osobe. Poslednja žrtva gripa u tom gradu je 62-godišnji profesor koji je preminuo na Infektivnoj klinici u Nišu od posledica gripa tipa AH1N1.