U malom lokalu na Zemunskoj pijaci Sara i Stefan prave ukusne, domaće poslastice
_1000x0.jpg)
U malom lokalu na Zemunskoj pijaci od novembra ove godine Sara i Stefan prave ukusne, domaće obroke za poneti. Sve koje put nanese na ovu pijacu mogu u njihovom lokalu „Koordinata street“ kupiti poparu, kačamak, ručno pravljene zemičke, domaće burgere, gulaš ili tortilju punjenu podvarkom sa slaninicom.
Ideja da prave domaću hranu, ali tako da svako ko je poruči može da je pojede bilo gde na ulici - na klupi u parku, na keju, bila je, kako kaže Sara, njihov zajednički dugogodišnji san.
_1000x0.jpg)
- Radila sam u kancelarijama godinama, često nisam ni jela, jer ili nisam imala gde ili nisam imala vremena. Zato smo, kada smo pravili jelovnik krenuli od sebe, šta mi volimo da pojedemo, a nemamo gde, osim u restoranu. Nije tajna da ljudi koji su na poslu često nemaju vremena za duže pauze - objašnjava naša sagovornica.
Sve što se nalazi u lokalu plod je vrednih ruku ovo dvoje mladih ljudi. Stefan, koji u šali za sebe kaže da je vezan za tiganj ceo život, glavni je za kuhinju.
- Sve sami pravimo. Tortilje razvlačimo onog trenutka kada se poruče, ništa ne pravimo unapred. I to je nešto što vezuje ljude za ovaj lokal, nešto zbog čega se oni ovde vraćaju. Opremu smo kupovali po celoj Srbiji, prijatelji su nam dosta pomogli - ističe Stefan.
_1000x0.jpg)
Ovaj dvojac, kaže da za sada, zahvaljujući poslu, uspeva da pokrije troškove, ali se nadaju da će uskoro blagodeti osetiti i sa finansijske strane.
- Srećni smo, imam osećaj kao da živim nekim drugim životom, napokon dolazimo zadovoljni na posao. Sjajni su ljudi koji nam dolaze. Sjajni su svi mladi ljudi sa kojima radimo i sa kojima smo se umrežili. Nadamo se da ćemo uskoro ponovo moći da iznesemo nekoliko stolova ispred lokala, pa da, po ugledu na druge svetske gradove, i Beograd, kad pijaca krene da se gasi ima svoje mesto za predah uz domaću klopu - objašnjava Sara.
Pročitajte još:

Komentari (1)
ssss
01.01.2021 14:40
Puno srece vam zelim u zivotu i poslu.