Trošna kućica, selo
Tanjug/Filip Kraincanic
Trošna kućica, selo

Tanjug/Filip Kraincanic

Trošna kućica, selo, Foto: Tanjug/Filip Kraincanic

Pročitajte još:

Sororat

Radi se o braku udovca sa svastikom. Ovaj običaj se uglavnom praktikovao ukoliko je muškarac imao potomke sa preminulim partnerom. Ustanovljeno je da je sororat postojao sve do polovine XX veka u Istočnoj Srbiji. Muž koji ostane udovac mogao je da oženi sestru svoje žene, pod uslovom da ona već nije udata. Kao razlog ovog braka navodi se da o deci koja su ostala bez majke najbolje može da brine majčina sestra.

Mnogoženstvo

Kolektivni se*s

Prastari običaj kolektivnog se*sa obavljan je u određenim prilikama i zbivanjima kao ritual. Potiče od starih balkanskih naroda i Slovena. Kod Srba se praktikovao u patrijarhalnim seoskim skupinama pčinjskog kraja. U vreme svadbenog veselja, dok se u potpunosti nije oblikovao svadbeni ritual, u svadbenoj ekstazi nije se vodilo računa ko je s kim se*sualno opštio.

Komentari (3)

ivan s

02.11.2018 17:19

To sa svastikom, taštom, strinom, kúmom je običaj i u Beogradu.

Cece

02.11.2018 18:12

Ovi slobodni običaji su deo folklora rumunskih vlasa i ne treba ih uopstavati Ti krajevi,zbog slobodnog seksa,su u prošlosti bili poprište sifilisa,koga i danas ima.Nisu retki slučajevi,da se komšije razmene sa partnerkama na nekoliko godina,pa se posle vrate svojim partnerima.

Vlada

03.11.2018 05:14

U Istocnoj Srbiji je i endemski Sifilis obicaj.