PREDRAG KON OTVORIO DUŠU U emotivnoj poruci otkrio sa kojim nedaćama se susreće

Epidemiolog i član Kriznog štaba, gospodin Predrag Kon oglasio se na svom Fejsbuk profilu danas i sa svojim pratiocima podelio poruku kojom želi da skrene pažnju na svakog zdravstvenog radnika.

Predrag Kon
Predrag Kon, Foto: Printscreen

Kon se povremeno oglasi na pomenutoj društvenoj mreži gde sa svojim prijateljima, ali i pratiocima deli svoje stavove vezane za pandemiju virusa COVID-19 koja je zahvatia čitavu zemaljsku kuglu.

Ovog puta epidemiolog je podelio poruku kojom skreće pažnju na sve zdravstvene radnike sveta, uključujući i sebe.

Njegovu poruku vam prenosimo u celosti.

Teško je, teško....

"Znam da je teško voleti zdravstvenog radnika. Ustanemo rano, kasno se vratimo kući ili možda imamo noćne smene i preumorni smo za kuvanje. Nedostaju nam vikend događaji, praznici, rođendani. Ne uzbuđujemo se previše zbog manjeg kašlja ili prehlade, videli smo daleko gore. Ne želimo uvek razgovarati kad dođemo kući, razgovarali smo celi dan. Ne želimo se uvek šaliti kad dođemo kući. Možda se čini da smo ostavili svu svoju brigu, srce i ljubav na poslu, i vratili smo se kući prazni, verovatno jesmo. Pretpostavljam da je teško voleti zdravstvenog radnika, ali znaj ovo: još uvek trebamo tvoju ljubav. Trebamo vaše razumevanje. Moramo znati da "shvataš ". Moramo se mi pobrinuti za to svako malo. Treba nam neko drugi da preuzme kontrolu nad detaljima jer je stalno raditi sve sami naporno. Ponekad nam treba rame za plakanje, kad ti ne možemo ni reći zašto tugujemo. Ponekad nam treba da ćutite sa nama. Bez puno pitanja.
Trebamo te da učiniš najteži posao, a to je... da voliš zdravstvenog radnika.
Zahvaljujem se vama koji ih volite i puštate nas da radimo ovaj posao, ovaj poziv, ovaj život."

Napisao je Predrag Kon, i ovim gestom pokazao da i on sam, a kao i svi mi, vodi svoju brigu i bitku iza zavese, a da o tome ne priča već traži razumevanje i ljudskost od svih nas. Uostalom zar to nije ono ka čemu svi težimo.

Povezane vesti

 • Korisnik: beba
  27/11/2020 - 02:43
  Kon je divan covek, intelektualac i epidemiolog i nadasve kulturan, ali masa je je zla i gaji kolektivni prostakluk...Tesko da ce ista razumeti. Moje postovanje!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi