Osnovci OŠ "Pavle Savić"
Tanjug
Osnovci OŠ

Tanjug

Osnovci OŠ "Pavle Savić", Foto: Tanjug

U jednu od njih, O. Š. "Pavle Savić" upisano je čak 11 odeljenja prvaka, a u drugu „Despot Stefan Lazarević“ sedam. U svakom odeljenju ima preko 30 đaka. Već godinama, u vreme upisa dece, roditelji budućih prvačića kampuju ispred škole, dok u dugim redovima čekaju da upišu svoje potomke.

Građani jednog od najvećih beogradskih naselja rešili su da ovu situaciju promene u svoju i korist svoje dece.

Stoga je „Udruženje građana Mirijevo“ pokrenulo akciju u kojoj će pokušati da obezbedi novu školu po kojoj će, kako kaže jedan od roditelja, deca „normalno da se kreću“.

Ukoliko se ne pojavite sleduje vam kazna! Usvojen zakon, a odsad se primenjuje u praksi!

AUTOR: Novosti/D.S. DATUM I VREME: 03.10.2019. 18:32 Neverovatno! Skupština Srbije, Foto: Alo!/Masanori Jošida Ova vrsta kazne je predložena za poslanike koji su neopravdano odsutni. Milićević: Ne ulaze u salu, a plate uzimaju. Jerkov: Imaju većinu da izglasaju šta hoće. AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 03.10.2019.

Ovim povodom udruženje je pokrenulo prikupljanje potpisa, koje će, po završetku akcije, predati Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

"Mirijevo za školu, škola za Mirijevo! Potpišite svi peticiju da Mirijevo dobije novu osnovnu školu" – poručili su glumac Miloš Biković, pevači Željko Samardžić, Ilda Šaulić, Ljuba Perućica, Đorđe David, Tijana Dapčević, Miligram, jutjuber Ćofi, odbojkaš Nemanja Petrić, kao i najstarija građanka Mirijeva, baka Olga.

Pročitajte još:

Prikupljanje peticija pod geslom „Zajedno možemo sve“ počinje danas, petog oktobra, u 15 sati na Mirijevskom šetalištu u blizini O.Š. „Despot Stefan“.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina