Jovan Jovanović:  Centar za zaštitu potrošača
K. Kamenov
Jovan Jovanović:  Centar za zaštitu potrošača
Jovan Jovanović: Centar za zaštitu potrošača, Foto: K. Kamenov

 

- Sa minimalnom mesečnom zaradom do 180 evra ne može se pokriti ni četvrtina zvanične cene prosečne potrošačke korpe od 65.000 dinara. Iako pojedini političari kažu da 500 dinara za pretplatu nije mnogo, sa tih 500 dinara može da se kupi 14 vekni hleba, pa je savim sigurno da će se građani umesto pretplate opredeliti za kupovinu hleba, kao osnovne životne namirnice u Srbiji - upozorava Jovanović.

 

On smatra da ni ideja o vezivanju pretplate za račune za električnu energiju nije rešenje, jer prema zvaničnim podacima u izveštaju radne grupe Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine dostavljenog Vladi septembra 2012. stoji da u Srbiji oko 3,5 miliona građana ima dugove za utrošenu električnu energiju i da se dugovi kreću od 100.000 do više milona dinara.


Od januara 2016. građani će ponovo plaćati taksu/TV pretplatu u iznosu od 500 dinara, a uplatnice će stići krajem godine. Razmatra se opcija vezivanja takse za račune za struju. Socijalno ugroženi građani trebalo bi da budu oslobođeni ove obaveze.

Komentari (1)

Pedja

13.10.2015 11:11

BRAVO... Odlican prilog, istina... Sve vise ljudi pretura po kontejnerima u potrazi za hranom, minimalac je beda, cetvoroclana porodica nema ni za hleb i mleko mesecno a kamoli za ostalo. Sramota sta nam rade, ubijaju narod.