SRPSKO LETOVALIŠTE UVELO NOVI ZAKON Turistima se ovo nikako neće svideti, ko ima preko 100 kg platiće paprenu kaznu

Neočekivano!

Turisti
Turisti, Foto: Sava Radovanovic

Kako bi sprečila zlostavljanje životinja, grčka vlada je donela novi zakon u okviru koga će gojazni turisti koji jašu magarca morati da plate novčanu kaznu u iznosu od neverovatnih 30.000 dolara.

Organizacija za zaštitu životinja PETA prošle godine je pokrenula kampanju u okviru koje je turistima skrenula pažnju na zlostavljanje životinja koje se svakodnevno sprovodi na grčkim ostrvima.

VELIKI OBRT VREMENA SLEDEĆE NEDELJE Za samo 5 dana temperatura će se naglo promeniti! Najava prognoze za Svetog Nikolu nikad nije bila ovakva

Zbog zabrinutosti za zdravlje magaraca, koji satima prevoze putnike po najvećoj vrućini, putnici su posavetovani da ne prihvataju pozive na ove vožnje i da umesto toga uposle svoje noge.

U kampanji je istaknuto da zbog celodnevnog uspinjanja kamenim stepenicama, ali i činjenice da često ne konzumiraju vodu, magarci su iscrpljeni i zadobijaju povrede kičmenog stuba i otvorene rane po telu, zašta su najviše odgovorni gojazni turisti.

OGREBAO SREĆKU I OSTAO ZATEČEN CIFROM Bratislav iz Leskovca postao milioner u samo par minuta: "Na sam dan porodične slave, otišao sam na roditeljski sastanak mlađeg brata, a onda..."

Upravo zbog toga, grčka vlada je donela zakon u okviru kojeg magarci mogu da prenose ljude i stvari, ali njihova težina ne sme da prelazi 100 kg.

Incijativa je bila podržana od strane mnogih ljudi, a vlada se prethodnih meseci zalagala da reši ovaj problem.

Sada možemo da kažemo da je kampanja konačno sa reči prešla na dela jer, kako je kazao grčki ministar agrikulture Makis Voridis, turisti koji se budu prevozili magarcem, a teži su od propisane težine, dobijaće novčane kazne.

- U slučaju kršenja zakona, za prekršioce će biti izrečena stroga kazna. Napominje se da predviđena novčana kazna može ići i do 30.000 dolara- istakao je.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi