Trg Slavija
Alo/Dejan Briza
Trg Slavija

Alo/Dejan Briza

Trg Slavija, Foto: Alo/Dejan Briza

Pročitajte još:

 

Zato su i našim građanima preko potrebni saveti kako da prepoznaju legalno taksi vozilo i tako izbegnu potencijalne prevare i neprijatne situacije. Prvo pogledate registraciju, ako na njoj postoji oznaka TX, sve je u redu, potom uđite u vozilo, vidite da li postoji dozvola taksi udruženja i taksimetar.

Kako je objasnio komunalni policajac Nenad Lakić, divljih taksista najčešće ima u večernjim satima, pretežno vikendom, a tad komunalci najviše i sprovode akcije.

 

"Svakodnevno sami idemo u kontrole, to je u opisu našeg posla, akcenat je na suzbijanju nelegalnih taksista. U toku ove godine je 135 isključenih taksi vozača iz saobraćaja, što znači da je taksista bio regularan, ali nema dozvolu za teritoriju Beograda, skinute su im obe tablice i oduzete dozvole na 10 ili 30 dana, u zavisnosti da li je prekršaj ponovljen, a oduzeli smo i 8 vozila potpuno neregularnih taksista", objasnio je Lakić za TV Prva.

Komentari (3)

šone

30.10.2018 09:38

Nije samo strani nego varaju i ove iz provincije kako ih Beogradjani zovu seljane a zaboravili su gde idu za Božić i odakle su i kad odu da u Bg nema živa duša na ulici.

Ja

30.10.2018 11:49

@šone - ..sone, seljano

Sanja_Bgd_Bre

30.10.2018 10:17

Lakicu slabo je to,da li je moguce da su divlji taksisti jaci od drzave i sistema? Ukljucite regularne taksiste,da vam javljaju preko objedinjenog tel.broja,gde su videli "divljaka",za 7 dana ce te resiti dugogodisnju BRUKU Beograda,jer sami ocito niste sposobni,ili je sve samo farsa(tresla se gora,rodio se mis)!!!