Planina Zlatar
RINA
Planina Zlatar

RINA

Planina Zlatar, Foto: RINA

Neformalna grupa „Pčelice“. Čiji je ekološki projekat proglašen za najbolji na konkursu koji sprovodi UNICEF u Srbiji, ovog vikenda sprovešće akciju čišćenja ove dve lokacije. Ukoliko vremenske prilike dozvole, u subotu 17. oktobra čistiće se turistička zona na Zlataru, a u nedelju Uvačko jezero, a u akciji će učestvovati više od 60 volonetara, uglavnom mladih.

Planina Zlatar

RINA

Planina Zlatar, Foto: RINA

„Akcija je takmičarskog karaktera. Volonteri će biti podeljeni u timove, a tim koji sakupi najviše smeća pobeđuje i dobija vredne nagrade. Za sve učesnike obezbeđeni su hrana, osveženje i pokloni. Želimo da družeći se očistimo prirodu i doprinesemo lepšem izgledu našeg grada i njegove okoline“, kažu iz udruženja „Pčelice“.

Uvačko jezero

RINA

Uvačko jezero, Foto: RINA

Akciju čišćenja podržala je i Kancelarija za mlade u Novoj Varoši.

Konkurs za onlajn UPSHIFT radionicu na kom su „Pčelice“ učestvovale, organizovan je u okviru zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“. Na njemu su mogli da učestvuju svi mladi iz Šumadije i Zapadne Srbije, starosti od 13 do 19 godina, koji žele da realizacijom svojih ideja doprinesu pozitivnim promenama u svom okruženju.

Pročitajte: