ŠEF MARKO SPREMAO SPECIJALITETE ZA VUČIĆA, PALMU I ŠOJGUA Trpeza za predsednika je bila raskošna: Za jednog političara kaže da zaista ima poseban ukus, dok za drugog da ceo život pazi na liniju

Čuveni šef Marko Radosavljević je Šojgua nahranio butkicom u kiselom kupusu, Dačića jagnjetom, a Vučić mu je ostao enigma

Aleksandar Vučić, Ivica Dačić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Hranio je državnike i političare, kraljeve i prestolonaslednike, predsednike i tajkune, glumce i slavne ličnosti. Marko Radosavljević je naš čuveni šef koji zna šta srpska elita voli da jede.

Dobro je poznato da Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije, ceo život pazi na liniju. Ipak, kada da "sebi oduška" onda poruči nešto stvarno gurmanski.

- Dok je bio premijer Ivica Dačić je voleo kada mu spremim karakačansko jagnje sa Homolja i u njemu je izuzetno uživao - ističe Marko, šef kuhinje u hotelu "Mona Plaza".

Uvek je najzanimljivije kako se hrane važni političari, odnosno "bezbedonosno zanimljive osobe". Posebno je bio intrigantan banket koji je pravljen u čast Sergeja Šojgua, ministra odbrane Ruske Federacije. Marko je za Šojgua spremio pravi srpski "švedski sto" sa ćevapčićima, pilećim rolnicama, paštetom od čvaraka, gibacinu sa sirom, butkice u kiselom kupusu...

Dok se u kuhinji sve pušilo od spremanja hrane, čovek iz BIA je mirno stajao i posmatrao svaki pokret kuvara. Ispred vrata je mirno sedeo pas, nemački kratkodlaki ptičar.

- Prelep pas me gleda u oči, kao da sve razume, a kada mu ponudim hranu on neće ništa da uzme. Reč je psu koji je specijalista za eksploziv i savršeno je dresiran da niko ne može da ga hrani osim njegovog vodiča - seća se Marko.

Raskošna je bila trpeza i za Aleksandra Vučića kada je došao na dan otvaranja hotela, ali ne zna čime se poslužio. Međutim, za Tomu Momirovića, ministra građevinasrtva, saobraćaja i inrastrukture, do detalja zna šta voli.

- Kada dođe na ručak sa bratom uvek jedu domaću kuhinju poput musake, ćufte ili sarme. Međutim, kada je sa zvaničnim gostima uvek poruči "stareno (odležano) meso" i dodamo selekciju sosova - ističe Marko.

Organizovao je i jubilarni rođendan Dragana Bjelogrlića. Glumac nije bio izbirljiv, ali je tražio specijalnu selekciju sireva, kao što su livanjski i paški, koji se slažu sa vinom.

- Od svih političara Palma je, zaista, poseban, jer voli konkretno pečenje i roštilj - zaključuje Marko.

Srpski kengur

- Današnje domaćice kuvaju pastu, jer im je najlakše. Plašim se za srpsku kuhinju i stara jela. Kuvao sam na jahti bogatim gazdama iz Australije i poneo sam ajvar, pa sam im pravio urnebes, projice, paprikaš... Od 15 to su tražili osam dana! Kažu kengurovina je divna, a ja im kažem dok ne probate "srpskog kengura", ne znate vi šta je sočno meso - kaže Marko.

Svi sve znaju!

- Od kada su počele kuvarske emisije na TV, svi gosti su postali "poznavaoci" i kritičari hrane. Dođu pa kažu "nije dovoljno pečeno" ili "ne sprema se ovako". Kuvanje na TV nije isto kao u restoranu ili u kući - kaže Marko.

BONUS VIDEO

Više o sličnim temama čitajte OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: kuvar
  05/02/2021 - 10:49
  apsolutno se slažem sa kolegom, od kada imaju toliki TV kanali i emisije o kuvanju svi sve znaju od gostiju do gazda i to bolje znaju od onih koji to i spremaju!!!??? budimo realni to je tragedija za prave kuvare!!!!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi