Paraćin
Printskrin
Paraćin

Printskrin

Paraćin, Foto: Printskrin

Žene Paraćina danas su u tom gradu digle glas protiv nasilja i zatražile ostavku predsednika Skupštine u toj opštini Dragana Mitića, poznatijeg kao Talamba.

Naime, pošto su se na društvenim mrežama pojavile objave u kojem su se pojedine žene požalile da su dobile ponudu za stupanje u intimne odnose sa određenim funkcionerima u Paraćinu, a da će za uzvrat dobiti posao, žene u tom gradu napravile su performans ispred SO Paraćin pod nazivom “Protiv zlostavljanja žena u Paraćinu“.

Podsećamo i da je Igor Vuletić, suprug jedne od žena koja je imala ponudu za stupanje u intimni odnos, u svojoj ispovesti govorio o situaciji u kojoj su se našli njegova, sada već bivša, supruga i on, kao i kroz šta su sve prolazili.

Paraćin

Printskrin

Paraćin, Foto: Printskrin

Okupljene žene danas su ispred zgrade opštine nosile transparente na kojima je pisalo: „Talamba podnesi ostavku“, „Stop nasilju“, „Hoćemo posao bez Talambinih ucena“, „Protriv zlostavljanja žena u Paraćinu“…

Pročitajte još:

Prema rečima tih žena one su morale da podignu svoj glas protiv, kako su rekle, nasilja koje lokalni opštinski funkcioneri kontinuirano sprovode.

- Nakon što su stvari godinama gurane ispod tepiha najpre je u javnost izašao snimak u kome predsednik opštine preti otkazom zaposlenoj u Centru za socijalni rad, a onda se pre par dana u javnosti pojavila vest o tome da predsednik Skupštine paraćin seksualno zlostavlja i ucenjuje Paraćinke kako bi ih zaposlio u ustanovama koje kontroliše njegova grupa građana – poručile su okupljenje.

Paraćinke su ispred Skupštine opštine zatražile ostavke i smene zbog, kako kažu, ponižavajućeg odnosa lokalnih funkcionera prema ženama u tom gradu.

Bonus video: Postavljanje dečijih fotografija na društvene mreže: Da li smo upoznati sa rizicima takvog čina?