GSSS gorska služba spasavanja
Facebook / Gorska služba spasava
GSSS gorska služba spasavanja

Facebook / Gorska služba spasava

GSSS gorska služba spasavanja, Foto: Facebook / Gorska služba spasava

Kako je saopšteno iz te Službe, ove godine testiranja se održavaju u septembru u 11 gradova: Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Raški, Čačku, Užicu, Kruševcu, Nišu, Pirotu, Zaječaru i Boru.

PROČITAJ JOŠ:

Kurs za spasioce GSS Srbije je polazna obuka za sve zainteresovane koji žele da pomažu drugima i vole aktivan boravak u prirodi. GSS Srbije najviše vremena ulaže u obuku, jer je dobra i kvalitetna obuka polazna tačka za stvaranje efikasne spasilačke službe, spremne da odgovori na svaki izazov, navodi se u saopštenju.

Gorska služba spasavanja Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima.

Sve je obustavljeno! Putina hitno prebacuju HELIKOPTEROM U NEPROBOJNU TVRĐAVU!

AUTOR: Sputnjik/Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 19.08.2019. 16:38 - 19.08.2019. 17:24 Održaće se hitan sastanak Vladimir Putin, Foto: Profimedia.rs Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je u zvaničnu posetu Francuskoj, gde će se sastati sa svojim kolegom Emanuelom Makronom.

GSS Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti Planinarskog saveza Srbije, dok danas službu sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci i skijaši, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: