Porodica iz Sibira došla u Srbiju
printskrin
Porodica iz Sibira došla u Srbiju

printskrin

Porodica iz Sibira došla u Srbiju, Foto: printskrin

Glava porodce, Bulat Šagzin, odrastao je na Bajkalskom jezeru u Sibiru, mestu bogatom prirodom gde je naučio mnogo o lekovitom bolju. Svoja znanja doneo je u Srbiju gde nastavlja da se bavi pripremanjem raznih tiktura i preparata od bilja.

Uzimate li lekovito bilje?

 

Uz pomoć meštana malenog banatskog sela, prikuplja travke koje pomažu lečenje brojnih biljki. Očekivano, od pojave korona virusa, najveća je potražnja za prirodnim i domaći preparataima za jačanje imuniteta.

Najviše se traže tikture za lečenje imuniteta, zato što je to sad najbitnije. Za virus je jako dobra ehinacea i plod šipka, to svuda mogu da pronađu", kaže Bulat za RTS.

Porodica iz Sibira došla u Srbiju

printskrin

Porodica iz Sibira došla u Srbiju, Foto: printskrin

Šipurak je bogat vitaminom C, u sebi sadrži flavonoid, pektin, voćne kiseline i koristi se za jačanje urinarnog sistema, imuniteta, sveopšteg zdravlja, kao i kod lečenja kožnih oboljenja.

Sok od ehinacee se kao sredstvo za jačanje imuniteta, jer aktivni sastojci ove biljke podstiču aktiviranje makrofaga, ćelija uništavaju bakterije i viruse. Odlična je preventiva prehladi i gripu. Ova biljka se preporučuje i kod bolesti respiratornog sistema: za ublažavanje kašlja, bronhitisa, bolova u grlu i sinuzitisa, a uspešna je i za ublažavanje glavobolja, metaboličkih problema i pojačanog znojenja.

Bulat Šagzin na specifičan način čuva bilje i travke, konzervira ih u balonima, pa tokom zime od njih priprema lekovite preparate.

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.

Komentari (1)

Marijana

20.11.2020 11:41

Oduvek sam bila pristalica prirodnih lekova tj suplemenata. Svake jeseni pocnem da pijem medicinski suplement eishi ekstrakt kapsule za jacanje imuniteta. Veoma sam zadovoljna.Svima preporucujem da probaju sebi da pomognu na prirodan nacin.