Bolnica
Tanjug
bolnica

Ognjen Radošević

bolnica, Foto: Ognjen Radošević

Ministar je najavio i da će „policija u saradnji sa sanitarnom inspekcijom kontrolisati da li zaraženi pacijenti bez simptoma, koji se leče u kućnim uslovima, poštuju meru samoizolacije“.

- Moraćemo da vratimo sve ono što smo radili ranije, a to je telefonsko kontrolisanje i kažnjavanje - rekao je Lončar.

Goran Stevanović

Tanjug/Sava Radovanović

Goran Stevanović , Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Sada su kliničke slike takve da zahtevaju dugotrajniju terapiju i to su razlozi zašto su nam potrebni dodatni bolnički kapaciteti. Trudimo se da idemo bar jedan dan ispred epidemije i da niko od pacijenata ne ostane bez mesta u bolnici. Sigurno ćemo u tome uspeti u naredna dva-tri dana, a u narednom periodu zavisi od svih nas i poštovanja svih mera.

PROČITAJTE JOŠ:

Vanredno u Užicu

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, u Užicu je uvedena vanredna situacija. Broj novoobolelih u Zlatiborskom okrugu je 110, od kojih je 31 osoba iz Užica. U užičkoj bolnici hospitalizovano je 214 pacijenata, od kojih je deset na respiratoru, a dva su na mehaničkoj ventilaciji, saopštio je gradski štab za vanredne situacije.

Novi Pazar

Tanjug Irfan Ličina

Novi Pazar, Foto: Tanjug Irfan Ličina

 

U Vojvodini 92 nova slučaja

U poslednja 24 časa, na teritoriji Vojvodine registrovana su 92 nova slučaja zaraze koronavirusom, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine. Navode da su prethodne sedmice u pokrajini registrovana 433 nova slučaja, polovina u Novom Sadu. U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leče 153 pacijenta kod kojih je potvrđeno da su oboleli od kovida-19, od kojih je sedam na mehaničkoj ventilaciji.

 

PROČITAJTE JOŠ: