MONASI BILI ŠOKIRANI KADA SE PREKRSTIO! Titov unuk završio u Hilandaru!

Iako to neverovatno zvuči, poslanik Joška Broz, unuk Josip Broza Tita i neko ko za sebe kaže da je trenutno najveći živi komunista, celog života sanjao je samo o tome da jednog dana ode na Hilandar i prisustvuje svetoj liturgiji.

Joška Broz
Joška Broz, Foto: Alo!

Svoj san ostvario je pre nekoliko dana, a po dolasku sa Svete Gore za „Alo!“ kaže da mu je bilo nestvarno lepo, a ipak napominje da tamo nije postao vernik...

Amerika zavrnula uši Evropi i poslala Merkelovu u ćošak! Ovaj čovek će voditi glavnu reč na Kosovu!

Zna se ko će voditi glavnu reč u dijalogu Beograda i Prištine Angela Merkel, Foto: Tanjug/AP * Vašington je jasno i glasno rekao svoje i izašao sa imenom Metjua Palmera kao specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan, a brže bolje to je htela da uradi i EU, ali je na kraju

Njegov dolazak u manastir, kaže, šokirao je monahe...

Pročitajte još

- Kada sam se na jednoj liturgiji prekrstio, tada su mi svi bledo gledali. Zaista je monaštvo bilo iznenađeno, da ne kažem šokirano mojim dolaskom, nije prošlo pet minuta od kad sam stigao, a ceo Hilandar je znao da je Titov unuk tu. Ipak, doček je bio veličanstven, svi su bili predivni prema meni. Ispunio sam životnu želju! - priča Broz.

O DEDA TAKI PRIČA CELA SRBIJA Stojan Maksimović ima 86 godina i nije ni sanjao da će mu se ovo desiti u životu! Čudo od čoveka!

Upitan šta bi mu deda rekao da zna da je bio na Hilandaru, kaže:

- Ne bi se naljutio jer ja tamo nisam otišao kao vernik, niti sam tamo postao vernik, ja sam komunista. Godinama se ne menjam, patriju nisam promenio nikad, a kamoli da menjam mišljenje. Uostalom, mi, komunisti, nikada nismo hteli da zabranimo crkvu, nego smo se protivili mešanju crkve u državu. Ja sam u taj obilazak otišao čisto ljudski, da naučim istoriju. Inače sam ja kršten u ruskoj crkvi u Beogradu, pa sam i rusku crkvu koja je tamo obišao tom prilikom - navodi Broz.

Broz sa Ciprasom
Broz sa Ciprasom , Foto: Alo!

Ispričao nam je potom najzanimljiviji momenat posete Hilandaru.

- Dok sam bio u manastiru, drugog dana boravka, tokom liturgije prišao mi je jedan čovek iz Beograda, oduševljen što me vidi tu i poljubio mi ruku! Prilazi i kaže: „O, Joška, to si ti“ i čupa mi ruku, jedva sam je izvukao. Nisam znao šta me je snašlo, svi koji su to videli nasmejali su se. A kako i ne bi kada se nešto tako desilo prvi put u istoriji Hilandara - priča Titov naslednik.

USVOJEN ZAKON! DRŽAVA PRESEKLA! Vreme ističe! Utvrđeni novi rokovi! Ukoliko ih ne ispoštujete - Loše vam se piše!

Svedok prve posete jednog od članova porodice Broz Svetoj Gori bio je i Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije.

Broz i Spasić
Broz i Spasić , Foto: Alo!

- Voleo bih da napomenem da je organizator čitave posete Svetoj Gori bio jedan od uticajnijih Grka u Srbiji, prof. dr Hristos Aleksopulos, koji u Grčkoj uživa ogroman ugled i koji je jednostavno ispunio i moju želju da prvi put posetim Svetu Goru i manastir Hilandar, kao i želju Joške Broza. Moram reći da je mene fasciniralo to što je Joška Broz, kada je stupio na tlo Svete Gore, izgovorio „Sad mogu i da umrem“, gde sam u njegovim očima video iskrenost u tim rečima i neopisivu istinsku želju da se upravo tu nađe. I meni je bilo drago što je to tako. Nastavili smo ka manastiru Hilandar, gde smo naišli na gostoprimstvo i iskrenost bratstva manastira. Mnogi gosti bili su iznenađeni kada su videli Broza, videlo se to u njihovim očima, ali važnije od same njegove posete čini mi se da je bilo to što je on o srca želeo da je tu. Broz je prisustvovao bogosluženjima, celivao ruku monahu, krstio se i poštovao i svetinju i bratstvo. Tako je zaista bilo - kaže Spasić. 

 

Susret sa Ciprasom

Broz i Spasić imali su priliku i da na ovom putovanju sretnu bivšeg premijera Grčke.

- Pre odlaska na Svetu Goru, bili smo gosti kod našeg zajedničkog prijatelja Aleksisa Ciprasa, koji nas je lepo primio - kaže Spasić.

 BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Povezane vesti

 • Korisnik: BELI_ORAO
  20/09/2019 - 09:08
  HVALA BOGU I ON SE OPAMETIO.SAMO MI NIJE JASNO DA LI SU MONASI I STARESINA MANASTIRA DOTLE DOSLI,DA GA PRIME U MANASTIR.BOG SVE VIDI,MISLIM DA CE SE OVO VEOMA LOSE ZAVRSITI PO PARRIJARHOVO ZDRAVLJA.NEKE STVARI I BOG NE PRASTA
 • Korisnik: Maxmen
  20/09/2019 - 02:56
  Znao sam mnogo ljudi koje je svestenik krstio pred smrt i to su oni dobrovoljno trazili.🙏👏👆
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi