CEO TIM STRUČNJAKA RAZMATRA Tiodorović progovorio o zatvaranju škole i vrtića

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da se ne postavlja pitanje zatvaranja škola i vrtića i da je to stav koji postoji i u Evropi.

Branislav Tiodorović
Branislav Tiodorović, Foto: Tanjug

On je rekao za RTS da u Srbiji postoji dobar model kada je reč o školama i vrtićima, da se u njima dnevno prati stanje i učenici koji su bili u kontaktu sa pozitivnima ili koji su pozitivni i da tada odeljenja ili cele škole, zavisno od situacije, prelaze na onlajn model.

On je rekao, kada se radi o porastu slučajeva korona virusa, da se može očekivati da će i dalje dolaziti do povećanja broja obolelih.

- Mi se nalazimo u situaciji da ćemo morati dobro da promišljamo svaki dan i ceo tim koji se ovim bavi i medicinski i ekonomski moraju da brinu da uspostave taj balans koji je neophodan između ekonomije i zdravlja, jer bez ekonomije nema ni očuvanja zdravlja - rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, ne očekuju se neke posebno rigorozne mere, jer ne smatra da je neophodno zatvaranje i dodao da može biti selektivnog zatvaranja u onim sredinama gde se nisu poštovale mere i gde bude skoka rasta obolelih.

Povezane vesti

 • Korisnik: marko
  30/10/2020 - 10:46
  Stvarno sad treba biti pametan, nebi bilo dobro da se virus pocne siriti po skolama, a opet za roditelje je on line nastava katastrofa, a ni za djake nije nista bolje, zato bi mogli bar u vrtice i skole postaviti fotokatalicke preciscivace vazduha, dobro bi bilo i za djake i nastavnike.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi