Branislav Tiodorović
Tanjug
Branislav Tiodorović

Tanjug

Branislav Tiodorović, Foto: Tanjug

On je rekao za RTS da u Srbiji postoji dobar model kada je reč o školama i vrtićima, da se u njima dnevno prati stanje i učenici koji su bili u kontaktu sa pozitivnima ili koji su pozitivni i da tada odeljenja ili cele škole, zavisno od situacije, prelaze na onlajn model.

- Mi se nalazimo u situaciji da ćemo morati dobro da promišljamo svaki dan i ceo tim koji se ovim bavi i medicinski i ekonomski moraju da brinu da uspostave taj balans koji je neophodan između ekonomije i zdravlja, jer bez ekonomije nema ni očuvanja zdravlja - rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, ne očekuju se neke posebno rigorozne mere, jer ne smatra da je neophodno zatvaranje i dodao da može biti selektivnog zatvaranja u onim sredinama gde se nisu poštovale mere i gde bude skoka rasta obolelih.

Komentari (1)

marko

30.10.2020 10:46

Stvarno sad treba biti pametan, nebi bilo dobro da se virus pocne siriti po skolama, a opet za roditelje je on line nastava katastrofa, a ni za djake nije nista bolje, zato bi mogli bar u vrtice i skole postaviti fotokatalicke preciscivace vazduha, dobro bi bilo i za djake i nastavnike.